KTÜN’den  TEKNOFEST Başarısı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen yarışmalarda 3’ü birincilik olmak üzere toplam 5 derece ile önemli bir başarıya imza attı.


KTÜN’den  TEKNOFEST Başarısı

17- 22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 19 yarışmaya, 122 ülke ve Türkiye’den 17 bin 373 takım ve 50 bin yarışmacının başvurduğu festivalin finallerinde ise 2 bin takım ve 10 bin yarışmacı mücadele etti. TEKNOFEST’e katılan üniversiteler arasında yer alan Konya Teknik Üniversitesi ise yarışmalarda kıyasıya mücadele etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen törende ödüllerin sahiplerini bulduğu festivalde, Konya Teknik Üniversitesi RAC-LAB Aybars ekibi ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2019 Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması ‘Döner Kanat’ kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Ekip ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

KTÜN ANKA Teknik Takımı ise “TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında” E-Babil adı verilen elektromobil aracı ile “Görsel Tasarım” kategorisinde birinci olurken, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Merve Özpolat, TEKNOFEST kapsamında, TÜBİTAK tarafından düzenlenen İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması “Eğitim” kategorisinde “Çocuklar için 3 Boyutlu Yazıcı” projesiyle birincilik ödülü kazandı.

KTÜN RAC-LAB Döner kanat ekibi, TEKNOFEST kapsamında gerçekleşen İnsanlık Yararına Teknoloji Proje Yarışması “Afet Yönetimi” kategorisinde üçüncülük elde etti. Yine, TÜBİTAK 2242 - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması  “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” kategorisinde “Blok Zinciri Teknolojisi ile Seçim ve Oylama Sistemi: EvidencesVoting” projesiyle KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ahmet Kürşat Çakır üçüncülük ödülünün sahibi oldu.