Konyaspor deplasmanda farklı galip 4-1

Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu 7. hafta maçında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşan İttifak Holding Konyaspor forvetsiz oynadığı karşılaşmada Miya(2) Ömer Ali ve Jevtovic'in attığı gollerle karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı. Yeşil beyazlılar son bölümde attığı kadar da gol kaçırdı.


Konyaspor deplasmanda  farklı galip 4-1

STAD: Recep Tayyip Erdoğan


HAKEMLER: Serkan Tokat, Mehmet Cem Satman, Mustafa Sönmez


KASIMPAŞA: Fatih Öztürk, Pavelka (Dk.42 Jorge Filipe), Ben Youssef, Veysel Sarı, İlhan Depe (Dk. 64 Quaresma), Khalili, Aytaç Kara, Hajradinovic, K. Hafes, Mame Thiam, Mustafa Pektemek (Dk.79 Yusuf )


İTTİFAK HOLDİNG KONYASPOR: Serkan Kırıntılı, Nejc Skubic, Ali Turan, Marin Anicic, Alper Uludağ, Marko Jevtovic, Jens Jonsson (Dk.40 Volkan Fındıklı), Ömer Ali Şahiner (Dk.88 Erdon Daci) , Levan Shengelia (Dk.73 Amir Hadziahmetovic), Deni Milosevic, Farouk Miya

SARI KARTLAR: K. Hafes, Veysel Sarı, Fatih Öztürk, Kemal Özdeş (Teknik Direktör), Jorge Filipe, Quaresma (Kasımpaşa), Jens Jonsson, Nejc Skubic, Deni Milosevic, Alper Uludağ (İttifak Holding Konyaspor)

GOLLER: Veysel Sarı (Dk.45+3) (Kasımpaşa), Ömer Ali Şahiner (Dk.20), Marko Jevtovic (Dk.44 pen), Farouk Miya (Dk.45+1, Dk.63 pen) (İttifak Holding Konyaspor)


Maça hızlı başlayan Konyaspor Ömer Ali Şahiner ile ilk bölümlerde yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı. Ömer Ali Şahiner, 20. dakikada kaleci Fatih’ten dönen topu iyi takip ederek ağlara gönderdi. Yardımcı hakemin uyarısı ile ofsayt kararı veren Serkan Tokat, VAR incelemesi sonucunda golü verdi ve yeşil beyazlılar 1-0 öne geçti.
43. dakikada gelişen atakta Alper Uludağ’ın ortasında ceza sahası içerisinde Veysel Sarı topu elle oynayınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını 44. Marko Jevtovic gole çevirdi ve skoru 2-0 yaptı. Bu golden 1 dakika sonra Miloseviç'in vuruşu defanstan sekti, topu iyi takip eden Farouk Miya durumu 3-0 yaparken, 45+3’de Veysel Sarı, kaleci Serkan'ın elinden kaçırdığı  topa dokundu ve ilk yarı 3-1 sona erdi.
İkinci yarı iki takımında karşılıklı atakları ile başladı. İttifak Holding Konyaspor Alper Uludağ’ın sürüklediği ani atakta Levan Shengelia’nın yerde kalması ile penaltı kazandı. 61. dakikada Marko Jevtovic’in kullandığı penaltıyı kaleci Fatih Öztürk kornere gönderdi. Ancak VAR incelemesi sonrası kaleci Fatih Öztürk'ün durması gerektiği yerde durmadığından dolayı penaltı tekrarlatıldı. Bu kez topun başına Farouk Miya geçti ve 63. dakikada penaltıyı gole çevirip kendisinin ikinci, takımının 4. golünü kaydetti.
Maçın kalan dakikalarında Konyaspor bir çok pozisyona girmesine rağmen son vuruşlarda başarılı olamayınca karşılaşma Konyaspor 4-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.
Yeşil beyazlılar bu sonuçla maç fazlasıyla 12 puanla 2. sıraya yükseldi.