Alanya bir büyük organizasyona daha ev sahipliği yapıyor

Turizmin göz bebeği Alanya Bisiklet, Triatlon, Paralimpik Oyunlarının organizasyonundan sonra bu kez dünya çapında bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Alanya bir büyük organizasyona daha ev sahipliği yapıyor

Dünya Kulüpler Plaj Futbolu Şampiyonası “World Winners Cup” 21-27 Ekim tarihlerinde  20 Erkek 5 Kadın takımının iştirakiyle başlayacak.  BSWW’nin gözetiminde (Beachsoccer Worldwide)  gerçekleşecek ve 3 yıllığına Alanya’nın ev sahipliği yapacağı turnuvaya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel büyük destek vererek şampiyonanın burada gerçekleşmesine önderlik yaptı.

Alanya’daki organizasyona Japonya, Çin, Tayland, İran, Irak, Kuveyt, Lübnan, Rusya, ABD, Brezilya, Nijerya, Fas, Almanya, İspanya, Yunanistan, Belçika, Danimarka, Estonya, İtalya, Polonya, Ukrayna ile birlikte Türkiye’den kulüp takımları iştirak edecek.  Turnuvanın hedefi bir dahaki sene yapılacak organizasyona kulüp sayısını 50 ve üzerine çıkartmak olduğu ayrıca belirtildi.

ŞAMPİYONANIN KURA ÇEKİMİ GERÇEKLEŞTİ

21-27 Ekim Tarihlerinde Alanya’da gerçekleşecek Dünya Kulüpler Plaj Şampiyonası (World Winners Cup) kura çekimi de bugün gerçekleşti.

Kura çekimi bizzat BSWW adına organizasyon direktörü Inaki Uribari ile organizasyonun ikinci Başkanı Gabino Renales’in gözetimin de yapıldı.  Turnuva statüsüne grupların 1 ve 2. ‘leri bir üst gruba yükselecek ve ardından kıyasıya bir mücadele devam edecek.  Dereceye girecek takımlara bir ilk olarak 40.000 EURO para ödülü dağıtılacak.

GABINO RENALES  “TÜRKİYE VE ALANYA’NIN GÜZELLİĞİNİ GÖSTEREN ORGANİZASYONU EN ÜST DÜZEYE TAŞIYACAĞIZ”

Beachsoccer Worldwide Deputy – Vice Presidents (BSWW) İkinci Başkanı  Gabino Renales Şampiyona ile ilgili olarak şu görüşleri paylaştı;

“Bizim için çok önemli ve yeni bir organizasyon. Dünyanın dört bir tarafından en iyi kulüplerin katılım sağlayacağı bu turnuva.  Bu nedenle Alanya dünyaya açılan kapımız olacak. Öncelikle ilk hedefimiz turnuvayı daha da genişleterek her yere yaymak. Amacımız, dünyanın her bir tarafına Türkiye ve Alanya’nın misafirperverliğini, güzelliğini göstererek bu organizasyonu en üst seviyeye taşımaktır. Turnuvada boy gösterecek şampiyon takımların oyuncuları plaj futbolunda yıldızlaşmış dünya çapındaki isimler. Burada önemli noktalardan bir tanesi de kadın futbol takımlarının da mücadele edecek olmasıdır.  Çünkü kadın futbol takımlarının da plaj futbolunda eşit şartlarda ve eşit kurallarda mücadele etme şansını vermemiz gerektiğine inananlardanız.

20 Farklı ülkeden 20 Erkek 5 Kadın takımının katılım sağlayacağı bu organizasyonun bu kadar geniş bir coğrafyada takip edilecek olması da Türkiye ve Alanya adına iyi bir tanıtım olacaktır.  Alanya bu noktada farklı kültürlerin ve ülkelerin birleşme noktası olacaktır. Turnuvanın kültürel etkileşim ve sportif faaliyetlerin bir köprüsü olacağına da  inanıyoruz.

INAKI URIBARRI, PLAJ FUTBOLU YAZ OLİMPİYATLARI VE AVRUPA OLİMPİYATLARI GİBİ ORGANİZASYONLARDA DA BRANŞLAŞIP KATILIM SAĞLAMAYA BAŞLAMIŞTIR”

Organizasyonun Beachsoccer Worldwide (BSWW) adına direktörlüğünü yapacak Inaki Uribarri, turnuva ile ilgili görüşlerini şu şekilde ifade etti.

“Her geçen sene plaj futbolu çok daha hızlı ve geniş bir şekilde büyüyor. Takım, federasyon, medya olarak en önemlisi de taraftar olarak çok daha geniş kitlelere hızla ulaşılabiliyor. Mesela Yaz Olimpiyatları ve Avrupa Olimpiyatları gibi resmi ve önemli organizasyonlarda da Plaj Futbolu branşlaşarak katılım sağlamaya başlamıştır. Büyümenin diğer bir noktası da beş yıl önce bir tane olan Kadın Futbol Organizasyon sayısı bugün 10’dan fazla hale gelmiştir. Bu sebeple hızla büyüyen bu oyuna Alanya’nın ev sahipliği yapacak olması ülke adına  son derece büyük bir ivme kaydedecektir.