Kaybolmaya yüz tutan sporlar ortaya çıkacak

VIII. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu” Kahramanmaraş’ta düzenlendi. Sempozyuma katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Yüzlerce yıldır Atalarımızın oynamış olduğu bu spor branşlarına sahip çıkacağız" dedi


Kaybolmaya yüz tutan sporlar ortaya çıkacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından dört defa yapılan, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi tarafından da aynı isim altında üç defadır yapılan, bu iki kurumun yanı sıra son üç yıldır Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun da ortaklığı ve Türk Tarih Kurumu’nun destekleriyle toplam yedincisi yapılan “VIII. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu” bu yıl 16-18 Ekim tarihlerinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu kapanış törenine katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve aynı zamanda düzenleme kurulunun onursal başkanı olan Bilal Erdoğan yaptığı konuşmada, “Türk dünyasının buluştuğu bu kongre aynı zamanda akademisyen arkadaşlarımızın içinde önemli bir bilgi alışverişi ortamı oluşmuştur. Burada önemli olan kaybolmaya yüz tutmuş spor oyunlarımızı ortaya çıkartmak. Yüzlerce yıldır Atalarımızın oynamış olduğu bu spor branşlarına sahip çıkmaktır. Özellikle burada bulunan gençlere sesleniyorum, boş zamanlarınızda bu sporları yapmaya çalışın bir kez Ata binin bunun farkına varacaksınız, bir kez ok atmayı deneyin çok keyifli olduğunu anlayacaksınız. Sekizincisi yapılan bu sempozyumu düzenleyen Manas Üniversitesi Geleneksel Sporlar Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Türkmen Hocamız başta olmak üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Valiliğimize ve misafirperverliğinden dolayı tüm Kahramanmaraşlılara teşekkür ediyorum” dedi.

Bilal Erdoğan, sempozyum oturum başkanlığını yapan Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nden Öğr. Gör. Dr. Orhan Ahmet Şener’e teşekkür belgesi verdi.