Toptaş, Kur’an’dan Rahmet Esintileri kitabını imzaladı

Sitemiz yazarlarından Yazar Hüseyin Toptaş “Kur’an’dan Rahmet Esintileri” kitabını Selçuklu Kongre Merkezinde kitap dostlarına imzaladı.


Toptaş, Kur’an’dan Rahmet Esintileri kitabını imzaladı

Toptaş imza töreninde yaptığı sohbette, dostlarımızdan gelen mesajlara anında hem bakıp hem de cevap verirken Rabbimizden gelen 6.000 civarında mesaja maalesef kayıtsız kalmaktayız, görmezden gelmekteyiz. Kur’an’a bakışımızı, okuyuşumuzu yeniden gözden geçirip Rabbimizden gelen mesajlara daha duyarlı olmalıyız, diyerek şunları söyledi:

“İnsanlığa hidayet rehberi olarak gelen Kur’an, amel etmek için değil de sevap kazanmak için okunduğundan, tefekkür edilmediğinden hayatımızda fazla yer almamaktadır.

Baş tacı kitabımız olması gereken Kur’an, yıpranmasın diye kolaylıkla ulaşılamayacak şekilde süslü kılıflar içerisine konarak evlerimizin duvarlarına asarak hapsetmekteyiz. Yüce kitabımızı raflarda veya kılıflarında tozlanmaya bırakma lüksünden vaz geçmeliyiz. Hayatımızı doğru yönlendirmek, yanlışlardan korunmak için; kitabımızı anlayarak ve yaşayarak okumalı, hayatımızın her alanına tatbik etmeliyiz.

Kur’an bizim rehberimizdir. Karanlıklardan çıkmak, aydınlık yarınlara ulaşmak ve ebedi saadeti elde etmek için tek kılavuzumuzdur. Kur’an’ı sevap makinesi olarak görmek yerine amel etmek için okumalıyız. Kur’an’dan istifade edebilmek için bizden istediği amelleri yapmak, sakınmamızı istediği hususlardan da tereddütsüz kaçınmak gerekmektedir. Bunun için Kur’an’ı anlamaya ve tefekkür etmeye çalışmalıyız. Unutmayalım ki, anlamadan yapılan okumalar yalnızca okumuş olmak için yapılan okumadan öteye gitmeyecektir.

Kur’an’ı öyle okumalıyız ki, öğrencinin eline aldığı fosforlu kalemle ders kitaplarının altını çizdiği gibi her sayfasını satır satır çizerek sayfalarını yıpratarak okumalıyız. Yıpranan Kur’an sayfaları şikâyetçi olmaz ama tozlanan, sayfaları açılmayan Kur’an sahibinden şikâyetçi olur. Mushaf’a gösterdiğimiz hürmeti; Kur'an'ın anlam, ahkâm ve ahlakı ile buluşturmalıyız.

Kur’an’ı Kolay ölmek için okumayalım

Muhammed İkbal; “Ey Müslüman senin hayat nizamın olan ve sana hayat vermek için indirilen Kur’an ile daha tanışmamışsın bile. O’ndan ve O’nun yasalarından henüz haberin bile yok. Belki de O’nunla ölüm döşeğinde tanışacaksın. Ne hazin ki, sana kuvvet ve hayat bahşetmek için indirilen Kur’an, şimdi kolay ölesin diye okunuyor.”  ifadesi ile günümüz Müslümanının sanki bir fotoğrafını çekiyor. Kur’an’ı, kolay ölmek için son nefesimizde değil, kolay hesap vermek için hayatımızda okuyalım.

Trafiğe çıkan kişinin yolda kalmaması veya yanlış yönlere giderek yolunu kaybetmemesi için trafik levha ve işaretlerini öğrenmesi gerekmektedir. Levhaya bakıp çok güzel bir levha diyerek levhanın gösterdiği uçurum tehlikesini bilmeyen, levhayı doğru değerlendiremeyen veya yalnızca şekline bakıp anlamadan yoluna devam eden kişi uçuruma yuvarlanarak sonunu getirebilir. Antalya’ya gidecek olan kişi Ankara levhasını takip ederek yoluna devam ederse yanlış istikamette gittiğinden menziline varamayacaktır. Ebedi saadeti kazanmak için biz de yolumuza doğru bir şekilde devam etmek istiyorsak yüce kitabımızı anlamalı, anlamak için gayret göstermeliyiz.

Evimize veya işyerimize aldığımız elektronik eşyaların içinde birer kullanma kılavuzu vardır. Kullanma talimatlarına uygun hareket edersek, onlara riayet ederek eşyaları kullanırsak, elektronik eşyanın kullanımında problemle karşılaşmayız. Kılavuzun belirttiklerinin tersi hareket edersek eşyaları kullanamadan çöpe atmak veya servise göndermek zorunda kalırız.

Bizim hayat kılavuzumuz, yol göstericimiz, pusulamız da Kur’an’dır. Kur’an ile hayata bağlanmalıyız.

Rabbimiz Kur’an ile 6.000 civarında bize mesaj göndermiştir. Dostlarımızdan akıllı telefonlarımıza gelen mesajlara gösterdiğimiz ilgiyi, verdiğimiz cevabı Rabbimizden gelen mesajlara da gösteriyor muyuz?

“Kur’an’dan Rahmet Esintileri” çalışmamızda Kur’an’ın pratik olarak anlaşılması için okuyuculara kısa ve öz bir derleme yaptık. Umulur ki okuyucular üzerinde bir rahmet esintisi etkisi bırakır. Bu kitabımızla Rabbimizin mesajlarını rahmet esintisi olarak günümüze taşımaya çalıştık.”