53. Konya Aşıklar Bayramı sona erdi

Karatay Belediyesi’nin bu yıl ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Vatan Aşkıyla 53. Konya Âşıklar Bayramı” sona erdi.


53. Konya Aşıklar Bayramı sona erdi

Türkiye’nin 17 şehrinden 27 âşık ve halk ozanının katılımıyla yapılan final programı Konyalılardan tam not alırken, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya Âşıklar Bayramı’yla Konya’nın iki gün boyunca adeta bir kültür festivaline şahitlik yaptığını belirtti. Başkan Kılca, “Hz. Mevlana’nın, Hoca Ahmet Yesevi’nin, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Hacı Bayram-ı Veli’nin ve Yunus Emre’nin nazarıyla dünyaya bakan hayat felsefemiz ile inancımız; merhametin, sevginin ve şefkatin membaıdır. Çalışmalarımıza bu doğrultuda devam edeceğiz” dedi.

Final programı öncesinde KTO Karatay Üniversitesi Yerleşkesi, Hükümet Meydanı ve Selçuklu Kongre Merkezi’nde açık hava gösterisi gerçekleştiren aşıklar ve halk ozanları, daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan muhteşem programda hünerlerini gösterdi.

Konyalıların büyük ilgi gösterdiği program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra programa Türkiye’nin 17 farklı ilinden katılan birbirinden önemli 27 aşık ve halk ozanları, koçaklamalar ve güzellemelerle Konyalıların gönüllerini fethetti. Programda gerçekleştirilen atışmaların yanı sıra dudak değmez gösterileri ise katılanlardan tam not aldı.

KÜLTÜR HAYATIMIZDAKİ HEYECAN DALGASI BİZLERİ ÜMİTLENDİRİYOR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yaptığı konuşmada şehrimizin kültür hayatında önemli bir heyecan dalgası hissettiklerinin altını çizdi.

Söz konusu gelişmenin kendilerini gelecek adına ümitlendirdiğinin altını çizdiği konuşmasında Başkan Hasan Kılca, “Bu yıl Karatay Belediyesi olarak düzenlediğimiz Aşıklar Bayramı’nın teması olan ‘Vatan Aşkıyla’ sloganımız, Aşıklar Bayramı’nın adeta bir parolası haline gelmiştir. İki gün boyunca birbirinden güzel programlar ve gösterilerle şehrimizde adeta dev bir kültür festivali yaşadık. Bu, bizler için bir mutluluk vesilesi, gelecek adına sorumluluk ve görevdir. İnşallah bu bayramı gelecek yıllarda da Karatay Belediyesi olarak desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

HAYAT FELSEFEMİZ VE İNANCIMIZ; MERHAMETİN, SEVGİNİN VE ŞEFKATİN MEMBAIDIR

Konya’nın medeniyetimizin çok önemli bir merkezi olduğunu kaydeden Hasan Kılca, bu özelliğiyle Konya’nın sadece binlerce yıllık geçmişiyle değil geleceğiyle de ülkemiz için önemli bir misyon sahibi olduğunu aktardı.

Kılca, sözlerini şöyle tamamladı: “ Hz. Mevlana’nın, Hoca Ahmet Yesevi’nin, Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Hacı Bayram-ı Veli’nin ve Yunus Emre’nin nazarıyla dünyaya bakan hayat felsefemiz ile inancımız; merhametin, sevginin ve şefkatin membaıdır.” Çalışmalarımızı da bu doğrultuda ettirme gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz. Kültürümüze, sanatımıza ve edebiyatımıza hizmetimiz aralıksız devam edecektir. Bununla da yetinmeyerek bütün insanlık için kadim kültürümüzü geliştirmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle gerek şehrimizin dört bir yanında gerekse de Mevlana Kültür Merkezi’nde bizlerle birlikte olarak kültür dünyamıza sunulan katkı için tüm âşıklarımıza, halk ozanlarımıza ve hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.”

Programın sonunda Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, rahmetli Feyzi Halıcı ve Prof. Dr. Ali Berat Alptekin’in ailelerine; “Vatan Aşkıyla 53. Konya Aşıklar Bayramı”na katılan jüri üyeleri ile aşıklar ve halk ozanlarına teşekkür plaketi takdim etti.