Rüyasını gördü, okul yaptırmaya karar verdi

Gördüğü rüya ile köyüne okul yaptırmaya karar veren hayırsever işadamı köyüne 8 derslikli okul yaptırıyor.


Rüyasını gördü, okul yaptırmaya karar verdi

8 derslikli Kamil Türk ilköğretim okulunun temeli Çumra Türkmenkarahüyük Mahallesinde Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çumra İlçe protokolü, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımı ile atıldı.

Babasının adını taşıyacak olan okulun temel atma töreninde Kamil Türk Hırdavat- Nalburiye adına konuşma yapan Hamit Türk yılbaşında gördüğü rüya ile köyüne okul yaptırmaya karar verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bugün burada bir rüyanın temellerinin inşası için birlikteyiz. Okulumuza ismini verdiğimiz Babam Kamil Türk 1954 yılında bulunduğumuz mahallede dünyaya gelmiş ve sonrasında Konya’ya giderek meslek hayatına başlamıştır. Şu an işleri evlatlarına teslim etmiş ve bizde 5 operasyon merkeziyle tüm Türkiye’ye hizmet etmeye devam ediyoruz. Bizleri bu günlere getirdiği için huzurlanızda Babamın ve Sevgili Annemin ellerinden öpüyorum. Konuşmama başlarken belirttiğim gibi bir rüyanın gerçekleşmesine birlikte şahitlik ediyoruz. Bu yılbaşında gördüğüm bir rüya ile okulumuzu yapmaya karar verdim. Hatta o rüyada okul açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yapıyorduk.  Bu rüyayı bizlere gösteren, ilham veren Allaha hamd olsun ve geleceğin Başbakanları, valileri iş adamları okulumuzdan çıksın inşallah.

Devlet babadır, kollayandır ama her hizmeti de devletin gerçekleştirmesini beklemek yanlıştır. İmkânı olan herkes elini taşın altına koymalı ve gereken neyse göz kırpmadan yapmalıdır. Allah bize bu hizmeti nasip etti ve bizde inşallah birazdan 8 derslikli okulumuzun temellerini atacağız. Temelden başlayıp Milli Eğitim Bakanlığımıza anahtarı teslim edip çıkacağız.”

Törende konuşma yapan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak da yaptığı konuşmada kendi memleketlerine böylesine güzel ve hayırlı bir hizmette bulunan hayırsever Türk ailesine teşekkürlerini iletti. Bu okulda yetişecek öğrencilerin eğitimlerini en iyi şekilde tamamlamalarını ve memleketimiz için hayırlı evlatlar olarak yetişmelerini temenni etti.