“Yargı toplum için vardır”

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Hafta Birlikteyiz” konferanslarına konuk olan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, toplum yargı ilişkilerini analiz etti. Toplum ve yargı ilişkilerinin her zaman iç içe olduğunu belirten Solmaz, “Yargı toplum için vardır” dedi.


“Yargı toplum için vardır”

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin, “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına katılan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, “Yargı ve Toplum İlişkileri” başlıklı konferansta,  gündemi meşgul eden konuları değerlendirdi. 

Türkiye’nin yakın tarihte yaşadığı olayların, toplum yargı ilişkilerinin her zaman iç içe bulunduğuna en güzel örnek olduğunu ifade eden Solmaz, Fetö terör örgütünün toplum yargı ilişkisine zarar verdiğini ama milletimizin feraseti, yargının Fetö terör örgütüne gösterdiği hızlı  refleksle şu an toplumun yargıya güveninin tam olduğunu kaydetti. Yargı toplum ilişkilerini karşılaştığı olaylardan örneklerle anlatan Solmaz, “Ülkemize kast eden tehditlere karşı durabilmemiz için okumamız, araştırmamız, kendimizi geliştirmemiz lazım” dedi.

İnsanın bir şey öğrenmek istiyorsa sokağa bakması gerektiğini dile getiren Solmaz, “Sokaktaki insanın kanaati toplumun kanaatidir. Çünkü sokak hayatın ta kendisidir” diye konuştu. Devletin önemine vurgu yaparak, hukukun uygulanması için düzen, düzen için olması gereken yegane kavramın ise devlet olduğunu vurgulayan Solmaz, kendi adaletimizin kendi vicdanımız olduğunu söyledi.

Konferans sonunda katılımcıların sorularını cevaplandıran Solmaz, hukuk fakültesi öğrencileriyle de deneyimlerini paylaştı. Konferans sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, günün anısına Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’a tablo hediye etti.