21. yüzyılın seyahatnamesi Şekibe Aksoy’da yazıldı

Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu Sınıf Öğretmenlerinden Mevlüt Taban’ın hazırladığı ‘81 İl Bir Hikaye’ adlı proje 21. Yüzyılın seyahatnamesi tarzında bir öykü kitabı ortaya çıkardı.


21. yüzyılın seyahatnamesi Şekibe Aksoy’da yazıldı

81 ilden 100 öğretmen ve iki bini aşkın öğrencinin aktif rol aldığı proje bir buçuk yılda tamamlandı. Öğrencilere hiç görmediği yerleri anlatmak, tanıtmak ve sevdirmek amacı taşıyan çalışmada derlenen bilgiler Öykü adlı küçük bir kızın lisanıyla kâğıda döküldü. Hikayede Konya’dan yola çıkarak 81 şehri gezen Öykü her ilin tarihi, kültürel özelliklerini, gezilecek yerlerini ve yemeklerini tanıtıyor. Adeta 21. Yüzyıl Türkiye’sini anlatan mini seyahatname tarzında bir kitap olan 81 İl Bir Hikaye adlı kitabın hikayelerini öğrenciler yazdı, öğretmen Şahver Doğar’da Trabzon’da resimlerini çizdi.

Ülke genelindeki bütün ortak çalışma ekibine dağıtılan 81 İl Bir Hikaye adlı kitap büyük ilgi gördü. Şekibe Aksoy İlkokulu Müdürü Faruk Acar, Müdür Yardımcısı Aydın Soylu ve proje sorumlusu sınıf öğretmeni Mevlüt Taban İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş ve Karatay Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ı ziyaret ederek kitabı takdim etti.