Altay "Bu girdaptan mutlaka çıkacağız"


Altay

Altay" Bu girdaptan mutlaka çıkacağız"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyaspor'un, Konya’nın en önemli markalarından biri olduğunu belirterek,  “Son 6 maçın 5’niki kaybettik. Kötü bir seri var ve devam ediyor. Konyaspor yönetimi de bir açıklama yaparak, Aykut hocayı desteklediklerini ifade etiler. Biz de bir görüşme gerçekleştirdik. Konyalılar olarak Aykut hocaya güveniyoruz. İnşallah bu girdaptan da çıkacağız"dedi.

Altay önümüzdeki Pazar günü Gaziantep ile kendi sahamızda oynayacaklarını anımsatarak, "Maçın ardından bir çıkışa geçeceğimizi düşünüyoruz. Burada şunu ifade etmek istiyorum. Büyük görev seyirciye düşüyor. Bugüne kadar hiçbir olumsuz harekette bulunmadı seyircilerimiz.. Aslında bir takımın zor sabredeceği bir süreci yaşıyoruz. Ama Aykut hocanın ilk geldiği sezonu hatırlasak orada da 5-1’ler 5-0’lar ile başladığımız kötü bir seri yaşadık. Gaziantep maçında sonuç ne olursa olsun seyircimizden 90 dakika boyunca destek istiyoruz. Medyamızda da bu konuda seyircinin hazırlanması konusunda destek istiyorum. Bu maç olmaz bir haftaki sonraki maç olur ama Konyaspor sürecin sonunda süper ligde yoluna devam edecek ve bu durumdan güçlenerek çıkacaktır"diye konuştu.

Bu arada bu kadar kötü gidişe rağmen Konyaspor'un Galatasaray’dan sadece yedi puan geride olduğunu da hatırlatan Altay, "Bu sezon enteresan bir lig yaşıyoruz. Takımların puanları birbirine çok yakın. İki galibiyet alsanız neredeyse ilk 7 -8’in içinde bulunma ihtimaliniz var. Biraz sabredeceğiz. Evet bir sorun var, sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili de çalışmalar hem kulüp başkanımız ve yönetimimiz hem de bizler tarafından yürütülüyor. Gerekli görüşmeler yapılıyor. Ama ifade ettiğim gibi önemli olan Pazar günü kendi sahamızda oynayacağımız saat 14:00’te başlayacak Gaziantep karşılaşması. Hep beraber gidip takımımızı tüm taraftar olarak destekleyeceğiz. Taraftar gruplarımız bu konuda çok yüksek destek veriyorlar ama özellikle ferdi olarak maça gelen kardeşlerimizden bir ricamız var, 90 dakika boyunca skor ne olursa olsun takımımızı desteklemeye devam etsinler. İnşallah bu sonuçla bu girdaptan çıkacağız. Buna inancımız tam. Sporun iyiye gitmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Beysu ve Kafem  markalarımızla destek olmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.