Önder Kutlu güven tazeledi

HİSDER 3. Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyen yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, Stratejik Düşünce Enstitüsü kurduklarını belirterek “Enstitümüz, Türk-İslam dünyasındaki soydaş ve dindaşlarımızın dert ve problemlerine ortak olacak eylem ve çözüm odaklı raporlar hazırlayacak” dedi.


Önder Kutlu güven tazeledi

Kısa adı HİSDER olan Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Meram Uluslararası Gençlik Akademisi’nde gerçekleştirilen ve Divan Heyeti Başkanlığını Mustafa Azılıoğlu’nun yaptığı kongrede, faaliyet raporlarının okunmasından sonra tek listeyle geçilen seçimde Prof. Dr. Önder Kutlu, 44 üyenin oylarıyla tekrar güven tazeledi.

Dilek ve temenniler kısmında söz alan HİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, yeni yönetim kurulu ile üyelere teşekkür ederek 2020’de yapacakları hizmetler hakkında bilgi verdi. Kutlu, Stratejik Düşünce Enstitüsü kurduklarını belirterek “Akademisyenlerden oluşacak olan Bilim Kurulu ve Araştırma Kurulu’nu oluşturacağız. Enstitüsü, Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur kardeşlerimize yapılan zulüm gibi Balkanlar ve Kafkaslar ile diğer coğrafyalardaki soydaş ve dindaşlarımızın dert ve problemlerine yönelik eylem ve çözüm odaklı raporlar sunacağız. Bu raporları da Türkiye ve Dünya kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

HİSDER’in yeni yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri şu isimlerden oluştu: “Asil: Önder Kutlu, Mustafa Dündar, Muzaffer Tulukcu, Ahmet Uğur, Muhammed Acıyan ve Mehmet Altuntaş. Yedek: Tahsin Şahin, Tahir Dinç, Mustafa Güler, Muammer Toprak, Mehmet Çelik, Celalettin Kara ve Ahmet Sedef.