Selin Işıl'dan 'Hayata tutunuyorum' kitabı

Bu kitap benim sessiz çığlığımdır aslında!. Yaşadığım akıl almaz durumlar, kalemi elime alıp içimi dökmeme sebep oldu kâğıda; belki duyulur diye sesim ve belki de ses olurum başka sessiz çığlıklara diye düşündüm.


Selin Işıl'dan 'Hayata tutunuyorum' kitabı

Ben Selin Işıl. Memur bir anne babanın ortanca çocuğu olarak yaşama " merhaba"  dedim.
Eskişehir İşletme Fakültesi İktisat bölümü mezunuyum. Çalışma hayatıma kısa dönem yaptığım ön büro asistanlığı ile başladım.Hemen sonrasında, Türkiye'nin öncü kurumsal kuruluşlarından birinde " Mağaza Müdiresi " olarak devam ettim. Akabinde aynı firmanın Istanbul'daki merkezine "Şirket Müdürü " olarak atanmamla birlikte çalışma hayatım son sürat devam etti.
Uzun yıllar yöneticilik yaptım. İş hayatım boyunca dünyanın pek çok ülkesini gezdim. Farklı kültürlerin, farklı inanç ve geleneklere sahip toplumların içinde yer alma hazzını yaşadım. Bu süreç boyunca zorlu hayatlara da çıtası yüksek hayatlara da tanık oldum.Çalışma yaşantım boyunca yurt içi ve yurtdışından pek çok kere çeşitli başarı ödülleri aldım.
İyi derecede konuştuğum ingilizcenin dışında, kendimi ifade edecek kadar arapça ve yunancaya da aşinalığım var.
2006'dan beri yurtdışı kaynaklı bir şirketin Avrupa ülkelerini kapsayan kurumunda "Vice Prisedent" olarak görev yapmaktayım.
Hiç bir zorluğun beni yıldırmadığı azimli, kararlı, pozitif ve sebatkar bir yapım vardır. Sevginin inanılmaz gücüne ve insanların birlik olduğunda her şeyin üstesinden gelebileceğine inanan biriyim.
Belkide bu yüzdendir; hayatı boyunca işi rakamlar ve yönetim olmuş biri olarak kalemi elime alıp, ters köşe yaparak kitap yazmaya yeltenmem.
Hayata Tutunuyorum, benim yeniden var oluş ve diriliş öykümdür. Her zaman okumayı çok seven bir insan oldum. Uzun yıllar boyu yoğun, yorucu ve stresli geçen iş yaşantıma rağmen, ama uçakta ama konakladığım yerlerde ama 5 dakikalık kahve molalarımda dahi olsa ,el çantamda veya evrak çantamda mutlak suretle taşıdığım kitapları bir iki satır dahi olsa okumaya gayret ettim.
Buna rağmen; " ben bir kitap yazmalıyım" diye bir  düşüncem hiç bir zaman olmadı. Taa ki "hayatımın dönüm noktası" dediğim talihsiz o son 3 seneyi yaşayıncaya kadar !. Üstelik göz önünde yaşamayı ve olmayı sevmeyen karakterimle bire bir zıt olarak  -otobiyografi- yazmış olmam , bu anlamda benim için önemli bir hamleydi.
Yine de " kitap yazıyorum, yazacağım" diye çıkmadım bu yola. Ancak 3 sene boyunca öylesine sancılı süreçlerden geçtim ki; anlaşılmadığımı, sesimin duyulmadığını hissettiğim zamanlarım çok oldu.
Bu kitap benim sessiz çığlığımdır aslında!.
Yaşadığım akıl almaz durumlar, kalemi elime alıp içimi dökmeme sebep oldu kâğıda; belki duyulur diye sesim ve belki de ses olurum başka sessiz çığlıklara diye düşündüm.
Nitekim öyle oldu.
Zira kitabın geldiği nokta bunu açıkça göstermektedir.  Hayata Tutunuyorum şu an sadece ülkemizde değil, 14 ülkede satılan bir kitaptır.
Hayata Tutunuyorum kitabı başka nice hayatlara dokundu ve farkındalık sağladı. Ve halen bu dokunuşlara devam ediyor.
Hem okumaya teşvik projeleri adı altında hem de her yaş grubundan ihtiyaç sahiplerinin maddi manevi sesi olmaya devam ediyor.
Bunun verdiği manevi tatmin  bugün nihayetinde bana şu cümleyi kurduruyor; " iyi ki yaşamışım o acıları "... Ve sanırım kalan ömrüm boyunca 3 sene doludizgin bir şekilde katlandığım bu acılara minnet duyacağım!
Tüm insanlığın aydınlık, sağlıklı ve esen günler yaşaması dileğimle,
Sevgim ve saygımla.