Yıldırım: Konyaspor’u daha iyi yerlere taşıyacağız

Konyaspor'da Sportif Direktör  olarak göreve başlayan Mehmet Yıldırım, transfer konusunda gerekli tespitlerin yapıldığını ve ihtiyaç duyulan mevkilere takviyelerin en kısa sürede gerçekleştirileceğini ifade etti.


Yıldırım: Konyaspor’u daha iyi yerlere taşıyacağız

Takımın kamp yaptığı otelde akşam yapılan antrenman sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sportif Direktör Mehmet Yıldırım, takımımızın ilk yarıda istenileni veremediğini belirterek, “Bazen işler istediğimiz gibi olmayabiliyor. Göreve başlayalı kısa bir süre oldu. Ama ben daha önce Aykut hoca ile 2005 ve 2015 olmak üzere iki dönemde birlikte çalıştım. Bunun dışında sadece şekil olarak ayrıydık. Ama manevi olarak hep birlikteydik. Yeniden başladık. Biz teknik heyet ve oyuncular olarak aynı kadro ile Konyaspor’u daha iyi yerlere taşıyacağımız konusunda hiçbir endişemiz yok” diye konuştu.

Transfer konusunda da açıklamalarda bulunan Yıldırım, “Kulüplerimizin finansal açıdan durumları herkesin malumu ve biliniyor. Her kulüp kendisi için belirlenen limitlere göre hareket etmeye çalışıyor. O yüzden de ince elenip-sık dokunuyor. Bizde bu kulüplerden birisiyiz. Ama şu anki kadromuzun hiçbir takviye yapılmadan bile gerekli başarıyı yakalayacağından hem yönetim olarak hem de teknik heyet olarak hiçbir endişemiz yok. Acelemizde yok. Ama hem takımımıza hem de bütçemize uygun olan kaliteli oyuncuları bulursak kadromuza dahil edeceğiz. Bir kez daha tekrarlıyorum. Bu konuda acelemiz yok” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, birkaç oyuncunun takımdan ayrılması ile ilgili konuşmaların olduğunu ancak şu an için kesin bir ayrılığın söz konusu olmadığını da sözlerine eklerken, “Bugün akşam kampımıza katılacak olan ve yarın imza atacak olan bir oyuncumuz olacak. Ara transfer sezon başı gibi değil. Sezon başı transferinde düşünme ve planlama şansın var. Ama devre arası transferde gelişmeler biraz ani oluyor. Yani gidenler ve gelenler olabilir. Ama bizim kadromuza katmak için belirlediğimiz 2-3 oyuncu var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle takımımıza kazandırmak istediğimiz isimlerle ilgili. Bunun yanı sıra ayrılacak olan isimlerle alakalı birkaç görüşmemiz oldu. Transfer dönemi ay sonuna kadar devam ediyor. O yüzden ani gelişmeler yaşanabilir. Tekrarlıyorum bizim kadromuz sezonun ikinci yarısında bu ligde elinden gelenin en iyisini yapacak kaliteli bir kadro. Transfer konusunda hem hocamızın hem de kulüp olarak bizlerin çalışmaları var. Zaten bizim acil ihtiyacımız ve önceliğimiz özellikle forvet ve kanatlarda. Bu mevkilere oyuncular almak istiyoruz. Daha sonra aramızdan ayrılan olursa, sürpriz taliplileri çıkan oyuncularımız olursa ve bütçemizde yeterse ona uygun tespitlerimiz var. Ama önceliğimiz forvet ve kanatlar” şeklinde görüş belirtti.