KOP İdaresi "Proje Havuzu” Oluşturuyor

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, 2020 Yılı Mali Destek Programları kapsamında finansman desteği sağlanacak projeler için “KOP Proje Havuzu” oluşturduklarını belirterek, kamu kurum ve kuruluşlarından gelecek proje önerilerinin bu havuzda toplanacağını söyledi.


KOP İdaresi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2020 yılı için Mali Destek Programlarını duyurdu. Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesi il ve ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarınca hazırlanacak projeler bir havuzda toplayacak.

“Tarım ve Sosyal Alanlardaki Yenilikçi Projeler Desteklenecek”

KOP İdaresi’nin uyguladığı diğer projeler yanında istihdam ve katma değeri artıran, bölgenin rekabet gücünü artıran ve potansiyelini harekete geçiren, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi projelere Mali Destek Programları kapsamındaki projelere destek verdiğini hatırlatan Başkan İhsan Bostancı, bu amaçla KOP Proje Havuzunu hayata geçirdiklerini belirtti.

KOP Kırsal Kalkınma Programı (KOP KIRSAL), KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP), KOP Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi, KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi (KOP Okuyor) ve KOP Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) kapsamındaki proje önerilerinin 2 Mart 2020 tarihine kadar proje.kop.gov.tr adresinden alınacağını belirten Başkan Bostancı, sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde hazırlanan; yenilikçilik esaslarına dayanan, katma değeri artırıcı, sosyal etkisi olan ve bölge ihtiyaçlarını gözeten projelerin destekleneceğini söyledi.

“Nasıl Başvurulacak, Başvuru Şartları Neler?”

Mali Destek Programlarına; Valilikler, Büyükşehir ve İl Belediyeleri, Kaymakamlıklar, İl Özel İdareleri, Kamu Üniversiteleri, Tarım ve Orman Müdürlükleri, Emniyet Müdürlükleri, DSİ-Orman Bölge ve Şube Müdürlükleri, Kamu adına görev yapan Araştırma Kuruluşları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, İl ve İlçe Müftülükleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve bağlı okullar ile Valiliklere bağlı tüm İl Müdürlükleri proje sahibi olarak başvurabilecekler. Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odaları gibi Meslek Kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve üretici örgütleri ise ortak olarak yer alabilecek. Havuzda toplanacak projeler arasında yapılacak değerlendirmeler sonucunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun bulunan projelere 20 bin TL ile 3 Milyon TL arasında finansman desteği sağlanacak. Programlarla ve başvuru şartları ile ilgili rehberlere http://proje.kop.gov.tr adresinden ulaşılacak olup; proje başvuruları aynı site üzerinden 2 Mart 2020 tarihine kadar yapılabilecek.