Ali  Sait Öge'den 'Gazeteciliğin Kitabı'

Uzun yıllar Konya basının her kademesinde emek veren Ali Sait Öge, ‘Önce İnsan Olmak Sonrası mı Gazetecilik’ isimli kitabında meslek hayatındaki unutulmaz anlarını kaleme aldı.


Ali  Sait Öge'den 'Gazeteciliğin Kitabı'

Uzun yıllar Konya basınına emek veren ve mesleğinin aşığı Ali Sait Öge, ‘Önce İnsan Olmak Sonrası mı Gazetecilik’ isimli kitabında meslek hayatındaki unutulmaz anlarını kaleme aldı.

“Gazetecilik benim için kendine ait iş yerini satıp, sadece bir muhabir olabilme hayali ile kırımcılıktan başlayarak bugünlere gelmek demekti” diyen Ali Sait Öge, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gece gündüz demeden emek verdiğim bu meslekte anılarımı bir kitap haline getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

ALİ SAİT ÖGE KİMDİR?

1961 yılında Konya’nın Kulu İlçesi’ne bağlı Kırkkuyu Köyü’nde dünyaya gelen Öge, 1987 yılında Yeni Konya Gazetesi’nde Kırımcı olarak işe başladı. Daha sonra 1990 yılında Merhaba Gazetesi’ne geçen Öge, 24 yıl görev yaptı. Daha sonra Kanal 42 Televizyonu Haber Müdürlüğünü üstlenen Öge, şu anda Konya Gazeteciler Cemiyeti Sorumlu Müdürü olarak mesleğini devam ettiriyor.

(Mürsel Çetin)