Bozkurt, CHP İl Başkanlığı adaylığını açıkladı

CHP Konya eski milletvekillerinden Hüsnü Bozkurt, 20 İlçe Başkanının ortak imzasıyla il başkanlığına aday olduğu açıkladı.


Bozkurt, CHP İl Başkanlığı adaylığını açıkladı

CHP 25. ve 26. Dönem Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Karapınar İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada CHP Konya İl Başkanlığı'na aday olduğunu söyledi.
CHP'li olmanın bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Bozkurt, "CHP'li olmak ahlaklı olmak, dürüst olmak, beyt'ül mala el uzatmamak, çoluk çocuğunun boğazından haram lokma geçirmemek, ihaleye fesat karıştırmamak, devlet malıyla zengin olmamak, ahlaksızlık yapmamaktır. Ben ulusalcıyım, Kemalistim, ben Mustafa Kemal'in askeriyim. Ben alın terimle varım, ben tam bağımsızlık için varım. Arkadaşlarımın uygun görmesiyle yapılacak l kongresinde il başkanlığına adayım. Kongrenin sonucu ne olursa olsun sonuna kadar, ev ev, kasaba kasaba, köy köy dolaşmaya, üzerimize ne hizmet düşüyorsa hep birlikte yapmaya hazırım. Hep birlikte yürüyeceğiz. Milletimizin yüzde 100'ünün oyuna talibiz. Cumhuriyet'in kuruluş felsefesi ile sorunu olan hiç kimse ile yürüyecek hiç bir yolumuz olamaz. Elbette Çankaya'ya bir CHP'li Cumhurbaşkanı'nı çıkaracağız, bu ülkeyi tekrar parlamenter devlet sistemine döndüreceğiz. TBMM'nin gazi Meclis olduğunu bu millete mutlaka göstereceğiz" dedi.
Bozkurt, kongreye katılan 26 ilçe başkanından 20 ilçe başkanının ortak önerisi ile il başkanlığına aday olduğunu belirtirken, delegelerin verdiği parti göreviyle de bu vazifeyi yerine getirmekten onur duyacağını kaydetti.