Erdoğan depremzedelerin cenaze namazına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem acısı yaşayan Elazığ'da hayatın kaybeden anne oğulun Mevla'na Camisinde kılınan cenaze namazına katıldı. DİB Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir imtihan yaşıyoruz" dedi.


Erdoğan depremzedelerin cenaze namazına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan deprem acısı yaşayan Elazığ'da hayatını kaybeden Ayşegül Civelek ve Muhammed Salih Civelek'in Mevlana Camisinde kılınan cenaze namazına katıldı.
DİB Ali Erbaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir imtihan yaşıyoruz" dedi.
Erdoğan şunları söyledi:
"Bu tür afetler bizler için bir imtihan. Bu konuda Müslüman olmanın teslimiyetin en güzel örneklerini vermişiz. Bir çok deprem yaşadık geçmişten buyana. Sabırla bunları aşmasını bildik. Şimdi bir imtihan daha yaşıyoruz. Şunu ifade etmek isterim, Hakkında surenin de bulunduğu deprem konusunda teslimiyet örneklerini veriyoruz. Kıyametin adeta bir tefsiri olarak biliyoruz.  Bu kardeşlerimiz inanıyorum ki; Rabbimim cennet müjdesine kavuşmuşlardır. Biz devlet olarak millet olarak elimizden geleni sonuna kadar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.
Bu enkazları kaldırarak yıkılan evlerin yerine de TOKİ olarak adımlarımızı atıp hemen yeni yerler yapacağız. Kimseyi aç ya da açıkta bırakmayacağız. Vatandaşımıza sesleniyorum dedikodulara kulak asmayın. Bilin ki bizler sizlerin hizmetkarıyız."