Minik eller, beceri kazanıyor

Melikşah Anaokulunda, Hayal Atölyem-My Dream Workshop e-Twinning Projesi uygulama çalışmaları devam ediyor.


Minik eller, beceri kazanıyor

Selçuklu Melikşah Anaokulu 4 yaş sınıfı öğrencileri 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğretmenleri Nihal Gökçe ile birlikte bir ilke imza attılar... Tasarım Beceri Atölyelerinin temelini atmaya kararlılar. Milli Eğitim Bakanlığımızın“Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” sloganıyla yayınlamış olduğu 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde yer alan Tasarım Beceri Atölyeleri kapsamında; Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyeler çocuğun kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olacaktır. Bununla beraber bu atölyeler yeni çağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenlenecektir.Bu etkinlikler ile öğrencilerimizin bilgilerinin yaşam becerisine dönüşmesi amaçlanmıştır.

Projenin Konya’daki kurucuları ile birlikte hareket eden, proje ortağı öğrenciler, Masal Atölyesinde, kendi masal kitaplarını tasarlayıp,kuklalar ile arkadaşlarına sunum yaptılar. Kodlama çalışmalarına katılıp, uluslar arası düzeyde sertifikalarını aldılar. Ayrıca farklı şehirlerdeki ortaklarımız tarafından gönderilen parçalarla oluşturulan “Masal Halısı”na katkıda bulundular. Müzik Atölyesinde, müzik aleti tasarlayıp, arkadaşlarıyla orkestra kurup, eğlenerek şarkı söylediler.

Kültür Atölyesinde Mevlana Haftası ve Yerli Malı Haftası ile bütünleşen bir organizasyonla, “Değerlerimizi Yaşatıyoruz” sergisi düzenleyip, sema gösterisi düzenlediler. En dikkat çekici çalışmaları ile öğrencilerimiz Ocak ayı Sanat Atölyesinde,yoğurt kovasını kullanarak, kendilerine atkı ördüler.