Konyaspor'un yeni patronu 'Cengaver'oldu

Aykut Kocaman ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktör arayışlarına başlayan Konyaspor, Bülent Korkmaz'la anlaştı.


Konyaspor'un yeni patronu 'Cengaver'oldu

İlk olarak Ünal Karaman'ın kapısını çalan Konyaspor,  hayır cevabı alınca rotayı Bülent Korkmaz'a çevirmişti.
Bugün Ankara bir araya gelen taraftar, anlaşmaya vardı ve 1.5 yıllığına anlaşmaya vardı. Yeni teknik adam Bülent Korkmaz, yarın Konya'ya gelerek resmi sözleşmeyi imzalayıp, öğleden sonra da takımın ilk antrenmanına

Son olarak Antalyaspor'u çalıştıran Bülent Korkmaz, Galatasaray, Mersin İdmanyurdu, Kayseri Erciyesspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kardemir Karabükspor ile Azerbaycan takımlarından FK Bakü'yü de görev yapmıştı.

Bülent Korkmaz 
Ahmet Keskinkılıç ve o dönem Galatasaray Altyapı Sorumlusu olan Salih Bulgurlu tarafından Galatasaray alt yapısına kazandırılan Korkmaz, 15 yaşında 14-16 yaş takımında Ahmet Keskinkılıç onu liberoda görev aldı. Aynı yıllarda, genç takımı çalıştıran Bülent Ünder onu genç takıma çağırdı.
1984-85 sezonunda dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli tarafından Tugay Kerimoğlu ile birlikte A takıma çağrılan Korkmaz, Galatasaray'daki ilk sezonunda Mustafa Denizli, Bülent Korkmaz'ı lig maçlarından çok Avrupa kupalarında oynadı. 
1992-93 sezonunda Karl-Heinz Feldkamp Galatasaray Teknik Direkörü olduğunda, Feldkamp'ın oynattığı çift stoperli ve liberolu sistemde Bülent Korkmaz, Reinhard Stumpf ve Falko Götz ile birlikte savunmada görev aldı ve üçlü savunmanın solunda stoper olarak görev yaptı.
14 yıl boyunca Yusuf Altıntaş, Semih Yuvakuran, Erhan Önal, Reinhard Stumpf, Falko Götz, Mert Korkmaz, Gheorghe Popescu, Emre Aşık, Ahmet Yıldırım, Frank de Boer, Rigobert Song, Stjepan Tomas gibi birçok yıldızla defansta beraber oynadı.
17 Mayıs 2000'de, Kopenhag Parken Stadı’nda Galatasaray'ın UEFA Kupası’nı kazandığı final maçında omzundan sakatlanmasına rağmen sargılı koluyla formayı giymeye devam etti ve o yılki kupanın simgesi oldu.
2004-05 sezonu sonunda futbolu bıraktı. 
Korkmaz, Galatasaray'da yıllarca kaptanlık yaptığı için "Büyük Kaptan", mücadeleden yılmayan, kavga eder hatta savaşır gibi oynaması ve acıya dayanıklı yapısı nedeniyle de "Cengaver" lakabıyla anılmaktadır.