62 yaşında Liseyi bitirdi

Açık Öğretim Lisesinden mezun olma başarısını gösteren Hayrettin Erbaş  öğrencilere de örnek oldu. Konya'nın Karapınar İlçesinde uzun yıllar esnaflık ve Muhtarlık yapan Erbaş, "Hayalimin ilkini  gerçekleştirdim. İkincisi de Üniversiteden mezun olmak" dedi.


62 yaşında Liseyi bitirdi

Lise Diplomasını Karapınar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet  Aydınbelge’den alan Erbaş, emekli olduktan sonra okumaya karar verdiğini belirterek şunları söyledi:

"İlkokulu bitirdikten sonra çok istememe rağmen daha fazla okuyamadım. Ömrüm boyunca okuma isteğim hiç bitmedi. Esnaflık yaparken çok sayıda kitap okudum. Çocuklarımın hepsi Üniversite bitirdi.2014 yılında Açık Liseye başvurdum . Bir öğrenci gibi palanlı bir şekilde çalıştım ve sınavlarda başarılı oldum. Okumanın gerçekten yaşı yok, insan istedikten ve gayret ettikten başaramayacağı hiçbir şey yok. İnşallah üniversite sınavlarına da katılmak istiyorum. Şimdiki nesil çok şanslı her şey var.Eğitimin ve okulun değerini bilsinler.Bizim zamanımızda  çalışmak öncelikliydi.Çünkü hayat şartları  onu gerektiriyordu.En büyük amacım Üniversite eğitim almak” dedi.

 

(Mithat Korkusuz)