TÜYİSEN'den koronavirüse karşı tedbir

TÜYİSEN yönetim kurulu koronavirüs salgınıyla ilgili olarak telekonferans sistemiyle değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda yurtların işleyişi ile ilgili tavsiyeler ve Devlet’e nasıl destek olunabilir  konuları konuşuldu.


TÜYİSEN'den koronavirüse karşı tedbir

Tüm Özel Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN), geçtiğimiz gün koronavirüsün etkileri ve ekonomik etkileri değerlendirmek üzere telekonferans sistemiyle bir saatin üzerinde toplantı gerçekleştirildi. Telekonferans sistemiyle yapılan toplantıya; Konya’dan TÜYİSEN Genel Başkanı Ahmet Baydar, Başkan Yardımcıları olarak İstanbul’dan Adem Ruhbaş, Esra Bayraktar, Nevzat Usta, Karabük’ten Mehmet Kalem, Çanakkale’den Refik Ercan ve Antalya’dan Funda Gökgül katıldı. Bunun yanında Yönetim Kurulu’ndan Genel Sekreter Ömer Kurtaran, Danışma Kurulu Başkanı Ali Yıldız ve Hukuk Danışmanı Av. Levent Yıldırım da toplantıya katılan isimler arasında yer aldı.

“TÜM TEDBİRLER ALINIYOR”

TÜYİSEN tarafından alınan kararlar, üyelerle ve kamuoyuyla paylaşıldı. Genel Başkan Ahmet Baydar, toplantıda alınan kararları açıklayarak bazı tavsiyelerde bulundu. Baydar, sendika olarak küresel koronavirüs salgınıyla ilgili devletin yetkililerince yapılan açıklamalar dikkatlice takip edilerek sektörle ilgili tavsiye edilen tedbirlerin hemen uygulanmaya konulduğunu söyledi. Tedbirler kapsamında sendikaya bağlı yurt binalarında gerekli hijyen tedbirleri alınarak düzenli dezenfekte çalışmaları yapıldığını belirtti. Genel Başkan Baydar, açıklamasının devamında, “Sendikamıza bağlı yurtlarımızda Milli Eğitim Bakanlığı kararınca zorunlu konaklama hizmeti alan öğrencilere ve hizmet veren personele koruyucu malzeme desteği sağlanarak hijyen konusunda gerekli bilgilendirmeler düzenli olarak yapılmaktadır. Dünyada ve ülkemizde  küresel koronavirüsden en çok etkilenen sektörlerden birisi olan özel öğrenci yurtları, Türkiye genelinde (TÜYİSEN)e bağlı dört yüze yakın binaya sahip yurt işverenleri olarak, bu zor zamanda devletimizin yanında  milletimizin hizmetinde olduğumuzu, bu yaklaşımın, milletçe bu zor günlerden en az zararla çıkılabilmesi için üyelerimizce, sendikamıza düşen milli bir görev olarak kabul edildiğini belirtmek isteriz. Tüm Özel Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) olarak; şimdiye kadar küresel koronavirüsden etkilenen hastalarımıza acil şifa, kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, milletimizin bu durumdan en az zararla kurtulabilmesi için büyük bir özveriyle çalışan devlet yetkililerimize ve sağlık görevlilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

EVDE KAL…

Toplantıda Devlet’in “vatandaşların gerekmedikçe dışarıya çıkmamaları ve de 65 yaş üstü vatandaşların kesinlikle evlerinde oturmaları” kararına da destek çıktı.