Okul tatili 30 Nisana uzatıldı

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanı Bilim Kurulu toplantısın ardından açıklamalarda bulundu. Okullar 30 Nisana kadar tatil edilirken, 60 yaş üstü iki hasta taburcu oldu.


Okul tatili 30 Nisana uzatıldı

Bilim Kurulu toplantısın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu. Bakan Koca 26 hastanın iyileştiğini yoğun bakımda olan 136 hastaya Çin'den gelen ilaçlarla tedaviye başlandığını, Bakan Selçuk ise evden eğitimin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını duyurdu.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şehir şehir sokak sokak ev ev Türkiye. Ülkemizin bütün insanı, bir virüs dünyayı tehdit ediyor.  Bilim bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor.  Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var, yakalanmamak. Durumu kabullenmemiz zor değil. Corona virüs karşısında biz irade sahibiyiz. Devlet bu mücadelede yaptırım gücü olan kılavuzdur. Uygulama bize bağlıdır. Evinize çekilerek önleyebilirsiniz. Bu mücadele devletimiz güçlüdür. Ülkemin sevgili gençleri sizlere sesleniyorum. İnsan sayısının arttığı her ortam riskin arttığı ortamdır.  Yaşı bana yakın olanlara ve benden büyüklere bir şey söyleyeceğim. Virüs yaş ayrımı yapmıyor, farkında olmadığınız bir hastalığınız varsa virüs onu ortaya çıkaracak tedavi olmadığı kadar zor olacaktır. Şu sıralar büyüklerimizin ziyaretlerine gitmek sakıncalı, onları korumak zorundayız. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak bu özlem uzun sürmeyecek. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz, unutmayın hayat eve sığar.

Bundan sonraki dönemde düzenli bir şekilde karşıda ekranda gördüğünüz şekilde hem toplam hasta sayısını, test sayısını, vaka sayısını ve iyileşen hasta sayısı olmak üzere dijital ortamda her gün güncellenerek bunu kamuoyu ile paylaşmış olacağız.  Erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum.65ve 60 yaşında iki hastamız iyileşerek taburcu oldu Yoğun bakım şartlarında olan hastalarının da iyileşme durumunda olduğunu söylemek istiyorum."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'da Okulların 30 Nisana kadar tatil edildiğini belirtti.

Selçuk, “Mesele dünya tarihinde ilk kez karşılaşılan bir mesele. Çocukların sağlığı bizim için birinci nokta. Eğitimsel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları izleyerek tespit etmeye çalışıyoruz. Telafinin ne zaman nasıl olacağı bilim kurulumuzun önerileriyle doğrudan doğruya ilgili. Eğitimde eksikler olacaktır fakat ben bütün vatandaşlarımızın müsretih olmasını isterim.  Hiçbir şekilde eksik bırakmadan bu yolculuğu yürüteceğiz. Gereğini yapacağımızdan hiçbir endişesi olmasın."