Her işin başı sağlık ve ailedir

Aileyi Destekleme Derneği (ADED) başkanı Uzm. Cemil Paslı 18-24 Mayıs aile haftası münasebetiyle açıklamalarda bulundu.


Her işin başı sağlık ve ailedir

Paslı açıklamasına, “Coronavirüs (covid 19) nedeniyle ülkemizde ve dünyada yaşanan pandemi sürecinin her işin başının bireysel planda sağlık ve toplumsal alanda ise aile olduğunu tüm dünyaya gösterdi” tespitiyle başladı.

Paslı, “sağlıklı birey ve huzurlu toplum için mutlu ailenin kilit taşı olduğunu, insan için her açıdan en güvenli mekânın aile ve ev olduğu gerçeği artık tüm dünyanın kabul ettiği bir gerçek” dedi.

Paslı açıklamasına şöyle devam etti: “Evi yaşanılır kılmanın esası olan mutlu aile için; sohbet, sofra, seyahat, seccade, sevgi, sayfa, samimiyet, sistem ve sabır birliğine ihtiyaç olduğu yaşanan süreçte açıkça ortaya çıkmıştır. Pandemi süreci dünyada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gösterdi. Komünizmin üretimin önündeki engel, kapitalizmin ise vahşi tüketimi yavaşlatan bir kurum olarak gördüğü aile, coronavirüsün (covid 19) oluşturduğu pandemiyle kişi ve toplum için en değerli sığınak olduğunu ispat etmiştir.”

Paslı başta gençler olmak üzere topluma şu çağrıda bulundu: “Mutluluk anayasasının değişmez ilk 3 maddesi şunlardır: Hayatta mutlu olmak istiyorsanız; aşkın varlığımız Rabbimizle ilişkiler 1. sırada, içkin varlığımız birbirimizde huzur ve sükunet bulduğumuz içkin varlığımız eşimizle ilişkiler 2. sırada ve taşkın varlığımız, hayatımızın meyveleri çocuklarımızla ilişkiler 3. sırada olmalı. Hayat, hep 18-65 yaş arası güçlü halimizden ibaret olmadığı gibi, dünyada da her şey planlandığı gibi normal şartlar altında devam etmiyor. Gençler! Cennette kurulan aile müessesesinin huzuruna kavuşun, bir an evvel evlenin, mutlu aile içerisinde hem sağlıklı bireye hem de huzurlu topluma destek verin.”

Paslı açıklamasına şu sözlerle son verdi: “Pandemi sürecinden çıkışta dünyada ve ülkemizde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı gerçeğinden hareketle; 18-24 Mayıs aile haftasında fert, aile, STK’lar ve kamu olarak; bütün sosyal politikalarımızı “her işin başı sağlık ve aile” ilkesine göre, yeni dönemin yeni şartlarına göre yeniden gözden geçirelim. 21. Yüzyılın sağlıklı birey ve huzurlu toplum için mutlu aile kurumuna dayanan milletlerin yüzyılı olacağını unutmayalım.”