Altay Basın Bayramı’nı Kutladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kamuoyunu bilgilendirme gibi önemli bir görevi yerine getiren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı.


Altay Basın Bayramı’nı Kutladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Altay mesajında şu görüşlere yer verdi:

 “Toplumsal hayatın vazgeçilmez unsuru olan basın kuruluşlarımız, halkımızı bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri yerine getirmektedir. Basın, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır.

Basın yayın çalışanları, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız ve objektif bir anlayışla görevini yerine getirirken bir taraftan da zaman mefhumu gözetmeksizin en zor şartlar altında fedakarca görevini yerine getirmeye gayret etmektedir.

Ülkemizde, toplumun değerlerine, geçmişine saygılı bir şekilde sorumlu yayıncılık anlayışını sürdüren basın yayın kuruluşlarımız, başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere; milletimize, bağımsızlığımıza, ülkemizin geleceğine kast eden hain girişimlere karşı gösterdiği duruş dünyaya örnek niteliktedir.

Bu duygularla fedakarca çalışan tüm basın mensuplarına teşekkür ediyor; basında sansürün kaldırılışının 112. yıldönümünde tüm gazetecilerin ve basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyorum.”