Türkiye için büyük kazanç

Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin merakla beklediği müjdeyi açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda" dedi.


Türkiye için büyük kazanç

2 gün önce bir müjde vereceğini söyleyen Erdoğan, tüm Türkiye'nin merakla beklediği müjdeyi, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği toplantıda kamuoyuna duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Ülkemiz için tarihi bir öneme sahip müjdeyi paylaşmak üzere buradayız. Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında milli bağımsızlığın tesisinde de büyük öneme sahiptir. Rabbim bize bambaşka bir yerde, hem de görülmedik zenginlikte bir kapı açtı. Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik. Kuyudan elde edilen veriler, aynı bölgede yeni doğal gaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. Bir müjdeli haberi de Akdeniz'den de bekliyoruz. Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz'de bugüne kadar 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk. Keşifler için söylenen o güzel sözü sondaj faaliyetlerimize uyarlayarak tekrarlamak istiyorum, her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır."