Kent Konseylerinden Dijital Gösterim Merkezine Ziyaret

Karatay ve Selçuklu İlçe Belediyelerinin Kent Konseyi Başkanı ve Üyeleri, İletişim Başkanlığının Konya’da açtığı ve pandemi tedbirlerinin uygulandığı Dijital Gösterim Merkezini ziyaret ederek, ileri teknoloji ürünleri kullanılarak “30 Ağustos” temasıyla hazırlanan 360 derece, video haritalama ve hologram gösterisini izledi.


Kent Konseylerinden Dijital Gösterim Merkezine Ziyaret

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından aralarında Konya’nın da bulunduğu, Diyarbakır, Bursa, Çanakkale, Samsun, Kayseri ve Antalya’da açılan Dijital Gösterim Merkezlerinde, ileri teknoloji ürünleri kullanılarak “30 Ağustos” temasıyla hazırlanan 360 derece, video haritalama ve hologram gösterisi ücretsiz olarak vatandaşlara sunuluyor.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Abdurrahim Arslan ve Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Faruk Ulular ile her iki belediyenin Kent Konseyi Üyeleri, Dijital Gösterim Merkezini ziyaret ederek, ileri teknoloji ürünleri kullanılarak “30 Ağustos” temasıyla hazırlanan 360 derece, video haritalama ve hologram gösterisini izledi. Ziyarette, İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Abdurrahman Fidancı’dan bilgi alan heyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü dolayısıyla hazırlanan görsellerin yanı sıra 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile Türkiye’nin 2023 hedeflerinin anlatıldığı gösterimleri dijital ortamda izledi.

İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Abdurrahman Fidancı, kent için düşünen, üreten, planlayan, önerilerde bulunan Kent Konseylerine ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdurrahim Arslan, “ Şehrimizde böyle bir merkezin kurulmasından dolayı İletişim Başkanlığına teşekkür ediyoruz. Burada 30 Ağustos Zafer Bayramımızın yanı sıra Ayasofya Camii ile ülkemizin 2023 hedeflerine yönelik çalışmaları izleme imkanı bulduk” dedi. Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Faruk Ulular da, özellikle gençlerin, tüm vatandaşların Dijital Gösterim Merkezindeki çalışmaları izlemelerini tavsiye etti.

Her ay farklı içeriklerin sergilendiği Dijital Gösterim Merkezinde, önemli gün ve haftalar ile manevi ve kültürel bilgi birikimimiz işlenmeye çalışılıyor. Ziyaretçilerin Kovid-19 salgınına karşı gereken tedbirler alınarak ağırlandığı merkez, hafta içi ve hafta sonu, 12:00-20:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.