Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulunun  başarısı

Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu nun ortağı olduğu  "I Will Survive! " Erasmus+ KA201 projesi Hırvatistan Ulusal Ajansı tarafından onaylandı.


Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulunun  başarısı

Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu nun ortağı olduğu  "I Will Survive! " Erasmus+ KA201 projesi Hırvatistan Ulusal Ajansı tarafından onaylandı.

Proje koordinatörü Abdullah Öztürk, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 "Erasmus KA201 projeleri bütçe ve ortak sayısı açısından büyük projelerdir. Bu projede ülkemizle birlikte Hırvatistan, İtalya, Malta, Litvanya, Romanya ve Slovakya' dan  üniversite, özel eğitim okulu, sivil toplum kuruluşları, lise ve ortaokullar birlikte çalışacak.  Projenin bütçesi 272 ben Euro. Projemiz 01.09.2020 - 31.08.2022 tarihleri arasında devam edecektir. Ülkemizde doğal afetler sıklıkla yaşanıyor. Bütün bireylerin afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, afet sırasında nasıl davranılması gerektiği, afet sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Özellikle engelli bireyler açısından bu bilgilendirmeler çok önemli . Bu projenin amacı deprem, yangın, çığ, sel, heyelan gibi afet durumunda normal bireyler ve engelli bireylerin yapması gerekenler,  afete hazırlık çalışmaları, afet sonrası yapılması gerekenler ile ilgili çalışmalarla birlikte şehirlerde ortaya çıkan acil durumlarla baş etme yolları ile ilgili çalışmalar olacaktır. Proje süresince hem normal bireyler için, hem de engelli bireylere yönelik interaktif kaynaklar,  öğretmenlere yönelik acil durum kılavuzları,  yapılan çalışmalarla ilgili uygulama videoları hazırlanacak. Ayrıca broşür ve kitapçıklar hazırlanarak paydaşlara dağıtılacak. Bu projeden sadece okulumuz öğrencileri değil, ilimizdeki ve ülkemizdeki tüm engelli öğrencilerimiz yararlanacaktır. Proje çalışmalarını projenin "https://www.facebook.com/groups/447615602803979/?ref=share " sosyal medya hesabından takip edebilirsiniz " dedi.