Kartal: Hedefimiz ligi ilk 10'da tamamlamak

Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, her maça kazanmak için çıkan bir düşünceyle mücadele ettiklerini ve amaçlarının sezonu ilk 10 takım arasında tamamlamak olduğunu söyledi.


Kartal: Hedefimiz ligi ilk 10'da tamamlamak

 ‘4 maçta alınan 6 puan var. Ama bence bu 4 maçın karşılığı 8 veya 10 puan olmalıydı’ sözleriyle başlayan Teknik Direktör İsmail Kartal, “Oynadığımız maçlara bakıldığında özellikle son maç öncesinde milli takımlara gönderdiğimiz 7 oyuncumuz vardı. Bunlar maçtan 1-2 gün önce maçlar oynayarak geldiler. Yorgunlukları vardı. Alınan sonucu ve oynanan oyunu yorgunluklarına bağlıyoruz. Onun dışında lig maratonunda bu tip düşüşler olabilir. Devre arasında yaptığımız değişikliklerle oyuna hemen müdahale ettik. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. Y. Malatyaspor maçı böyle bir maç oldu” diye konuştu.

Sezonun ilk 4 haftasında oynanan maçlardaki takımın performansını da değerlendiren Kartal, “Bizim adımıza sezonun ilk maçı Gençlerbirliği maçıydı. Deplasmanda oynamamıza rağmen 65. dakikaya kadar 2-0 veya 3-0 öne geçebilirdik. Berabere bitti. 1 hafta sonra içeride iyi bir oyun ve iyi bir galibiyetle Beşiktaş maçını kazandık. Deplasmanda Y. Denizlispor maçı… Oyunun başından sonuna kadar rakibe duran toptan sadece 1 pozisyon verdik. Çok net 3-4 pozisyonumuz vardı. Değerlendirebilseydik o maçı da kazanabilirdik. Olmadı. Ama karakterli, çalışmayı seven, iyi bir oyuncu grubu ile çalışıyorum. Oyuncularımın çalışma isteği bizi çok memnun ediyor. Bu sene çok farklı bir oyun yapısıyla oyuncularımı kendi felsefeme alıştırmaya çalışıyorum. Bu konuda kısa bir süre geçti. Bunun tam oturması adına biraz daha zamana ihtiyacımız var. Buna rağmen oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Rakipleri çok fazla kalemize yaklaştırmayarak pozisyon vermemeye çalışıyoruz. Çok fazla geriye yaslanmayı seven bir teknik direktör değilim. Önde baskı yapmaya, futbol oynamaya çalışan bir oyun düşüncesiyle her maçı her yerde kazanmak için sahaya çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Takım olarak şanssızlıklar yaşadıklarını da sözlerine ekleyen Kartal, “İlk 4 haftada en önemli iki oyuncumuz sakatlandı. Biri stoper Marin Anicic. Çapraz bağlarında yırtık var. Ardından Uğur Demirok sakatlandı. Burada bir takımın omurgasındaki en önemli iki oyuncunun sakatlanması zor şeyler. Ama onların yerine oynayan oyuncularımızda Abdülkerim Bardakçı ve yeni aramıza katılmasına rağmen Ahmet Çalık şu an performanslarıyla onları aratmıyorlar. Çalışarak daha da üzerlerine koyacaklarını düşünüyoruz. Son olarak Amir Hadziahmetovic milli takımdan döndükten sonra konuştuk. Kendisini iyi hissettiğini söyledi. Maçta tamamen yorgunluğa bağlı bir sakatlık yaşadı. O da bizim için bir sıkıntı. Ama sonuçta biz Konyaspor olarak elimizdeki oyuncuları en iyi şekilde kullanıp, değerlendirip kendi felsefemizi de her geçen gün onlara daha iyi anlatarak ve çalışarak yolumuza devam etmek istiyoruz” şeklinde görüş belirtti.

Kartal sakatlık süreci geçen Paolo Hurtado ve Alper Uludağ’ın hazır olduğunu belirterek, “Şu an bizimle beraberler ve bizimle birlikte normal antrenmanlara çıkıyorlar. Çok şükür kendilerinde bir sıkıntı yok. Uğur ve Amir’in sakatlıkları bizi üzdü. Biliyorsunuz Marin Anicic izin verdik ve kendi ülkesinde tedavisine çalışmalarına devam ediyor. Biz, sağlık ekibimiz ve doktorumuz kendisiyle sürekli diyalog halindeyiz. Marko Jevtovic ve İbrahim Sehic’te yorgunluktan oluşan bir durum söz konusu. Kendilerini bir gün dinlendireceğiz. Sonrasında Gaziantep FK ile oynayacağımız maçın hazırlıklarını en iyi şekilde sürdüreceğiz” dedi.

 

Bir basın mensubunun ‘Konyaspor’un bu sezonki gerçekçi hedefi nedir?’ sorusuna Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Ortaya gerçekçi bir hedef koymanız için buna göre bir bütçenizin olması lazım. Ardından ona göre de oyuncu grubunun takım içerisinde oluşturacağı bir kadro derinliğinizin olması gerekir. Şu an da bizim kadro anlamında çok fazla bir derinliğimiz yok. Bu nedenle eldeki oyuncularımızı en iyi şekilde değerlendirip en yüksek verimi almamız lazım. Ben daha önce de söyledim. Bizim hedefimiz sezonu ilk 10 takım arasında bitirmek. Bu beşincilikte olabilir, onunculukta olabilir, ikincilikte olabilir, birincilikte olabilir. Beşincilik, üçüncülük ben bunlara çok fazla takılmıyorum. Gerçekçi olmamız lazım. Hayalci olmamamız gerekiyor. Bizim gerçeğimiz bu. Sizlerden de ricam bu gerçekler üzerinden konuşalım ve birbirimizi anlayalım. Buna göre mesajlarımız olsun. Çünkü ben hiçbir zaman olmayacak bir şeylerin ve hayalin peşinden koşmadım. Gerçekleri söyleyen ve doğruları savunan bir insanım. Bizim hedefimiz ilk 10. Bu sene ilk 10’da sezonu tamamlarsak bizim için büyük bir başarı. Bu onuncu olmak istiyoruz anlamına gelmesin. Beşincilikte olabilir, üçüncülükte, yedincilikte olabilir. Bunu zaman gösterecek” cevabını verdi.

Takımın iç sahada zor kaybeden görüntüsünü geride bıraktığımız sezonda kaybeder gibi olduğu ancak bu sezonun ilk haftaları itibariyle bu konuda geriye dönüş sinyallerinin olduğu ve bundan sonra bu durumun devam edip etmeyeceği sorusuna Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “Bu konuları konuşmak için henüz erken ve böyle durumlar beklentilerin yükselmesine neden olabilir. Buna göre bir takım kurgusunun kurulması gerekir. Şu an sizce takımımızın böyle bir kurgusu var mı? Sizin bu sorunuza samimi bir cevap vermek gerekirse böyle bir durum için bu takıma en az 4-5 tane kaliteli oyuncu lazım” şeklinde yanıt verdi.

Deni Milosevic’in performans düşüklüğü ve Samuel Eduok’un performansı da sorulan Teknik Direktörümüz İsmail Kartal şunları söyledi:

 

“Deni Milosevic iyi ve kaliteli bir oyuncu. Benden önceki dönemlerdeki Milosevic’i de biliyorum. Aynı Milosevic ve değişen bir şey yok kendisinde. O zamanda aynıydı şimdi de aynı. Top ayağına gelince iyi bir oyuncu. Ama boş alan bulduğu zaman dripling yapan, hızlanan, bizi rahatlatacak tarzda bir oyuncu değil. Deni Milosevic teknik bir oyuncu. Top ayağına gelince oyun kurmada, set oyununda çok iyi bir oyuncu. Bizim oyuncumuz. Bazı maçlarda oynatabiliriz, bazı maçlarda sonradan oyuna girebilir, bazı maçlarda oynatmayabiliriz de. Sonuçta biz bir takımız. Samuel Eduok bu sene aramıza katıldı. Geçmişten Kasımpaşa’dan, Erzurumspor’dan biliyorum kendisini. Mücadeleci ve agresif bir oyuncu. Pandemiden dolayı çok fazla çalışamamış. Kendisiyle hazır olmadığını konusunda konuştuk. Y. Malatyaspor maçından önce kendisinin biraz daha hazır olduğunu gördük. İkinci yarı 45 dakika oynattık. Fenada oynamadı. İleriye dönük bize olumlu anlamda mesajlar veriyor. Biz bir takımız. Bugün Samuel Eduok oynar, Deni Milosevic oynamaz. Ömer ali oynar. Burada önemli olan Konyaspor’un ortaya koyacağı mücadele gücü ve ligde toplayacağı puanlar. Ben kişilere bağımlı kalan, takılan bir teknik direktör değilim. Bugün bizim kadromuzda 28 oyuncumuz var. Ben hepsini seviyorum, güveniyorum ve hepsine de aynı mesafedeyim. Onun için zaman içerisinde hepsini en iyi noktaya getireceğimizi düşünüyorum…”

Hafta sonu deplasmanda Gaziantep FK ile oynayacakları maç ile ilgili de görüşlerini açıklayan Teknik Direktör İsmail Kartal, “Son maçında 9 kişi kalmalarına rağmen deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldılar. Çok önemli bir puan aldılar. Onlarda galibiyete hasret bir takım. Maçın bayağı bir çekişmeli olacağını düşünüyorum. İnşallah biz o maça kadar en iyi şekilde hazırlanıp puan ya da puanlarla dönmeyi düşünüyoruz. İnşallah bunu gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı. Teknik Direktör İsmail Kartal, bir basın mensubunun ‘Şu an transfer yapma imkanınız olsa atanınızın ve tutanınızın iyi olduğunun göründüğü bir ortamda eksiğinizin orta saha olduğunu söyleyebilir miyiz?’ sorusuna “Şu an bunları konuşmamız oyuncularımız açısından çok doğru olmaz. Şu an elimizde 28 oyuncumuz var. Kendileri bizim en iyi oyuncularımız. Sizin dediğiniz sezon başı bittikten sonra planlanması ve konuşulması gereken konular. Şu an lig ortasında bunları konuşmam takımıma zarar verir. Elimizdeki oyuncularla en iyisini yapmaya çalışacağız. Çalışmayı seven bir oyuncu grubu var. Ben ve ekibimde çalışmayı seviyoruz. İnşallah devre arasına kadar elimizden gelenin en iyisini yapıp puanları topladıktan sonra zaten ben kendi raporumu yönetime veririm. Bu ondan sonra konuşulacak şeyler” cevabını verdi.