Altay'dan Mevlid Kandili mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.


Altay'dan Mevlid Kandili mesajı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Altay’ın mesajı şöyle:

“Rahmet Peygamberi, Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAS) dünyayı teşriflerinin 1449. yılını idrak ediyoruz. Salat ve selam, gelişleri ile karanlıkların aydınlığa dönüştüğü Efendimizin üzerine olsun. Ne mutlu ki, onun ümmetiyiz.

Her geçen gün O’nu daha fazla arıyor, daha fazla özlüyoruz. Adaletin ortadan kalktığı, mazlumun ezilmeye devam ettiği, kan ve gözyaşının hakim olduğu günümüz dünyasının aradığı tek reçete O’nun Sünnet-i Seniyyesidir. Dünya barışı, huzuru ve mutluluğu için Kur’an-ı Kerim’e göre nasıl yaşanacağını hayatı ile bize öğreten Yüce Nebi’yi kendimize örnek edinmemiz gerekiyor. O’nu kendimize örnek seçtiğimizde hem dünyamız hem de ahiretimiz mamur olacaktır. Dünyayı kurtuluşa götürecek yol O’nu ve getirdiği prensipleri anlayıp günlük hayatımıza adapte etmekten geçmektedir. Batıda yükselen İslam karşıtlığının temelinde de İslam’ı tam ve doğru olarak anlamamak veya yanlış bilgilere dayanarak oluşturulan bir ruh hali vardır. Özellikle Avrupa’da son dönemde hortlayan bu hastalıklı zihniyet dünya barışını tehdit boyutuna varmıştır. Bu hastalığın ilacı da barış dini İslam’da ve Peygamber Efendimizdedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası temasını ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ olarak belirledi. Merhametin ve şefkatin timsali Peygamber Efendimiz, dünya hayatının süsü ve göz aydınlığı çocuklarımıza özel önem vermiş; yetimlerin başlarını okşamış, korunup kollanmaları gerektiğini öğütlemiştir. Bizlere düşen çocuklarımıza Peygamber Efendimizi iyi tanıtmak, onları Peygamber Efendimizin ahlakı ile ahlâklandırmak ve yetimleri her daim gözetmektir. Bu duygularla, hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum. Bu gecenin başta pandemi olmak üzere tüm zorlukların, sıkıntıların, olumsuzlukların bitmesine, Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin tesis olunmasına, İslam aleminde akan kan ve gözyaşlarının sona ermesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”