KTÜN’e Modern Bilgisayarlar Laboratuarı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), geleceğin genç mühendis ve mimarlarının teknolojik altyapı anlamında daha kaliteli öğrenim görebilmeleri için tam donanımlı ve modern bilgisayar laboratuvarlarını hizmete açtı. Laboratuvarlar, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının özellikle tasarım ve yazılım derslerinin verimli alabilmelerine katkı sağlayacak.


KTÜN’e Modern Bilgisayarlar Laboratuarı

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in talimatları ile İdari Mali İşler Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Yapı İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ne 50 Mimarlık ve Tasarım Fakültesine 35 bilgisayar kapasiteli laboratuvar,  öğrencilerin ve öğretim elemanlarının kullanımına hazır hale getirildi.

Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Öğrencilerimizin ve öğretim elamanlarımızın derslerini verimli şekilde işleyebilmelerine büyük önem veriyoruz. Bu anlamda birimlerimizin teknolojik alt yapısının iyileşmesi ve gelişmesi konusunda da rektörlük olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tabi Teknik bir üniversite olarak gerek mühendislik gerekse mimarlık öğrencilerimizi yetiştirirken bu gibi teknolojik alt yapıyla öğrenim faaliyetlerini desteklemek gerektiğine inanıyoruz. İleriki dönemde kapasitelerini de arttırmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle iki fakültemize tam donanımlı ve modern bilgisayarlar laboratuvarımızı kazandırdık. Öğrencilerimiz okullarına döndüklerinde programları kurulu ve kullanıma hazır bilgisayarla onları bekliyor. Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi

Bilgisayar laboratuvarlarını gezen Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik,  Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Erdem’den bilgi aldı.