Hacı Adayları Kutsal Topraklarda!

Hacı Adayları Kutsal Topraklarda!

Kurban Bayramı’na kısa süre kala ülkemizdeki hacı adaylarının tamamı kafileler halinde Mekke’ye ulaştı. Suudi Arabistan ise başta Arafat olmak üzere bütün alanlardaki hazırlıklarını tamamladı.

07 Ağustos 2019 - 15:13

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Türkiye'den yaklaşık 80 bin hacı adayının kutsal topraklara yolculuğu tamamlandı.

 Kabe şehri Mekke, Arafat öncesi en yoğun günlerini yaşıyor. Otobüs servis hizmetinin sonlandırıldığı şehirde hacı adaylarının büyük çoğunluğu 50 dereceyi bulan sıcağa rağmen Kabe-i Muazzama'ya yürüyerek ulaşıyor. Bir saati aşan yürüyüş sonunda Kabe çevresine ulaşan hacı adayları, vakit namazlarını kılıp tavaf yapıyor.  Zaman zaman etkili olan yağmur yağışı hacı adaylarını serinletiyor.  Dün gece tavaf ederken yağmura yakalanan hacı adayları altınoluğu izleyip rahmet duası yaptı. Hac dönemi günde yüz binlerce hacı adayının akın ettiği Kabe'de temizliğe özel önem veriliyor. Tavafın namaz vakitleri hariç durmadığı Kabe-i Muazzama çevresinde temizlik görevlileri şeritlerle küçük alanlar oluşturup ellerindeki fırçalarla temizliği dakikalar içinde yapıyor. Hacı adaylarının vakfe için intikallerinin arife gününden bir gün önce akşam saatlerinde tamamlanması planlanan Arafat'ta ise hazırlıklar son hızla sürdürülüyor.  Hacı adayları, hac ibadetinin temel rüknü olan Arafat'ı ziyaret ederek dua ediyorlar.

Müzdelife ve Mina'da da aynı çalışmalar sürdürülürken, Peygamber Efendimize ilk vahyin geldiği ve peygamberliğin verildiği, Cebel-i Nur dağındaki Hira mağarası da, özellikle Türk hacı adaylarının yoğun ilgi gösterdiği kutsal ziyaret mekanları arasında. Sabah namazını Nur Dağının zirvesinde kılmak isteyen hacı adayları, güneş doğmadan zorlu yolculuğa başlıyor.  Mekke'nin 5 kilometre kuzeydoğusunda yer alan dağın eteklerine gelen hacı adayları, heyecanla bir saat süren zorlu tırmanışı gerçekleştiriyor. Hacı adayları, Allah'ın herkese böyle yerleri görmeyi nasip etmesini diliyor.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı