Hak davada makam, şöhret, nefsin kıymeti yoktur

Hak davada makam, şöhret, nefsin kıymeti yoktur

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, partisinin Selçuklu Gençlik Kolları toplantısına katıldı. Yalman, "Bizim davamız İslam davasıdır. Hak davadır. Hak davada makam, şöhret, nefsin kıymeti yoktur. Bütün gayemiz Allah’ın rızasını kazanabilmektir" dedi.

30 Kasım 2018 - 10:02

Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan olan ile hatıralarını gençlerle paylaşan Lütfi Yalman; “Yorulmak nedir bilmeyen bir liderdi. Doktoru; “karşılaştığı sıhhat problemlerine nasıl sabrediyor anlayamıyorum” demişti. Kimse Erbakan olamaz, o bambaşka bir dünyaydı” şeklinde konuştu. Erbakan Hoca’nın üniversite yıllarında Hakk dava mücadelesine başladığını belirten Yalman, şöyle konuştu: "Hocamız her zaman engellerle karşılaştı. Gümüş Motor’u kurdu, engellerle karşılaştı. Ama yılmadı. Odalar Birliği mücadelesi sonrası büyüklerinin de tavsiyesi ile siyasete atılmaya karar verdi. ‘Bize vazife verildi’ derdi. MNP, MSP kapatılıyor, mücadeleye devam. Refah Partisi kapatılıyor, Fazilet Partisi kapatılıyor, mücadeleye devam. Sonra bir de trilyon iftirası atıldı. Şunu gördük, tüm bu mücadeleler sırasında Hocamız hiçbir zaman geri adım atmadı. Düşüncesinden ve inancından taviz vermedi. Atılan iftiralar karşısında bizim öfkelendiğimizi görünce gülerdi. Bu çileler sırasında onun yüzünün sertleştiğini, sesinin tonunun değiştiğini görmedik.”

GAYEMİZ ALLAH RIZASI

“Erbakan Hoca, hakkında açılan davalarda hep ‘Müslümanlık’ ile suçlandı” diyen Yalman, konuşmasına şöyle devam etti: “Kendisine mahkemede şeriat ile ilgili soru sorulduğu zaman, ‘Sizin söylediğiniz bu kelimenin benim başımın üstünde yeri var’ demiştir. Hiç inancından taviz vermedi. Önüne çok engeller çıktı, ama o ‘Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar’ demiştir. Hiçbir sıkıntısı ile ilgili de bir şikâyette bulunmamıştır. Sıkıntıları metanetle karşılamış, ‘Bu tarihin içinde bir nokta kıymetindedir. Tabelaları değiştiririz, yolumuza devam ederiz’ demiştir.” Konuşmasında gençlerinde sorularını cevaplayan Lütfi Yalman; “Bizim davamız İslam davasıdır. Hak davadır. Hak davada makam, şöhret, nefsin kıymeti yoktur. Bütün gayemiz Allah’ın rızasını kazanabilmektir. Biz yapacağımız işlerimizde önce Allah’ın rızasını hedefler, istişare ederek karar alırız.” dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü