Hekimlerimizin Haklarının Takipçisiyiz

Hekimlerimizin Haklarının Takipçisiyiz

Konya Tabip Odası hekimler için bilgilendirme toplantısı düzenleyerek, Konya’da 220 hekime, bir teftiş sonrası SGK tarafından tebliğ edilen reçete borçları görüşüldü.

26 Şubat 2019 - 14:06

Moderatörlüğünü Konya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Hamdi Akkuş ve Dr. Eyüp Çetin’in yaptığı toplantıda Konya Tabip Odası Hukuk Müşaviri Av. Ömer Faruk Seleş de hazır bulundu.

Dr. Eyüp Çetin, “bir aile hekimi üyemizin talebi sonrasında konu, oda yönetim kurulumuzda görüşüldü daha sonra yönetim kurulu başkanımız Dr. Seyit Karaca’nın SGK İl Müdürümüzle yaptığı görüşmeler sonucunda uygun bir hukuki yol haritası belirlemek üzere bir araya geldik” diyerek toplantı konusunu ifade etti.

Programda hekimlerin sorularını yanıtlayan Av. Ömer Faruk Seleş, reçete borcu hakkında kendisine tebligat gelen her hekimin mutlaka hukuki süre içinde bireysel olarak SGK’ya itiraz dilekçesi vermesi gerektiğini, verilecek olan bu dilekçelerle SGK’nın tekrar inceleme yapıp, bu yanlıştan dönüleceğine inandığını dile getirdi.

Konya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hamdi Akkuş programda yaptığı konuşmada “Tabip Odamız her zaman olduğu gibi hekimlerimizin yanında ve onların haklarını savunmaya devam ediyor. Reçete borcu çıkan ve mağdur olan üyemiz olsun veya olmasın tüm meslektaşlarımız için bu durumun takipçisi olacağız. Bu yanlıştan dolayı doktorlarımız reçete yazmaktan çekinir hale geldiler. Bu hatadan dönüldüğünde bu durum sağlık alanında yapılmış güzel bir örnek olacaktır. Biz devletimize güveniyoruz” dedi.

Toplantıda KonAHED (Konya Aile Hekimliği Etkinlik Derneği) Başkanı ve Tabip Odası Denetleme Kurulu Üyesi Dr. M. Sadrettin Özerdem de söz aldı. Dr. Özerdem; “Tabip Odamız öncülüğünde KonAHED olarak bu konunun üzerine gidiyoruz. 55 civarında aile hekimimiz de bu konuda mağdur durumda. Ankara’da Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu geçti. Ortada bir hata olduğu belli. İnşallah en kısa sürede olumlu gelişmeler olacak” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Program sonunda, SGK İl Müdürümüzün konuyla yakından ilgilenmesi ve SGK Başkanıyla görüşmesi neticesinde, hekimlerin itiraz dilekçelerinin toplanıp konunun yeniden görüşülmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında SGK Başkanlığına iletilmesi gerektiği, her meslektaşımızın konuya ilişkin dilekçesini SGK İl Müdürlüğüne ulaştırmasının beklendiği bilgisi de katılımcılarla paylaşıldı. Katılımcı hekimler toplantının gerçekten faydalı ve anlamlı olduğunu söyleyip, Konya Tabip Odası’na teşekkür ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü