Hz. Mevlânâ’nın kitaplarına Pakistan’da yoğun İlgi

Hz. Mevlânâ'nın kitaplarına Pakistan’da yoğun İlgi

KTO Karatay Üniversitesi Mütercim Tercümanlık-İngilizce Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Erkan Türkmen’in Urduca’ya çevrilen kitabı “The Essence of Rumi’s Masnevi” Pakistan’da yoğun ilgi görüyor.

28 Şubat 2019 - 11:45

Anadolu’nun yetiştirdiği en değerli şair ve düşünürlerden biri olan Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî ve onun öğretileri, son yıllarda dünyanın farklı ülkelerinde daha fazla konuşulur, araştırılır oldu. Pakistanlı ünlü araştırmacı ve yazar Farruk Sohail Goindi, KTO Karatay Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık-İngilizce Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Türkmen’in “The Essence of Rumi’s Masnevi” adlı kitabının Pakistan’da yoğun ilgi gördüğünü belirterek kitabın yazarı Türkmen’e övgüler yağdırdı.

 “THE ESSENCE OF RUMİ’S MASNEVİ” URDUCA’YA ÇEVRİLDİ

Mevlânâ ve öğretilerini sade bir dille anlatan 350 sayfalık “The Essence of Rumi’s Masnevi”nin Urduca basılarak Pakistan’da okunabilmesine katkı sağlayan Goindi, The Essence of Rumi’s Masnevi; Farsça, Urduca, Paştocuca, Punçabça ve Türkçe dillerini bilen bir yazar olan Prof. Dr. Erkan Türkmen’in Hz. Mevlânâ ve felsefesini anlattığı bir kitaptır. Mevlânâ’nın yaşadığı coğrafyaların diline hâkim bir yazardan Mevlânâ’yı okumak bizler için büyük kazanım olmuştur. Dünyanın hayranlıkla düşüncelerini anlama fırsatı bulduğu Mevlânâ’yı bizlere kendi dilimizde yayınlanan bu nadide eserden takip etme fırsatı verdiği için Prof. Dr. Erkan Türkmen’e teşekkür ederiz.” dedi.

“Hz. Mevlânâ ve Öğretilerine İhtiyacımız Var”

Günümüzde Mevlânâ’nın hoşgörü ve öğretilerine olan ihtiyacın her geçen gün arttığını belirten Prof. Dr. Erkan Türkmen ise “Mevlânâ’nın en çok sevildiği yerlerden biri de Hindistan ve Pakistan’dır. Dünyaya sevgi ve muhabbet dağıtan bir düşünür Hz. Mevlânâ, İslam’ın özüne bağlıdır. İnsanlar günümüzde güzel düşüncelere hayrandır, aslında duyulan ilgisinin sebebi de budur. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî, dün olduğu gibi bugün de sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa manevi rehberliğini, eserleriyle, özellikle de Mesnevi'siyle sürdürmektedir. Geçmişte Hz. Mevlânâ’nın etkisi, elbette sadece Anadolu ile sınırlı kalmamış, bilhassa İran ve Hindistan sahalarında etkisi büyük olmuş; pek çok alim, mutasavvıf ve edip eserleriyle ilgilenmişler, onlara değerli şerhler yazmışlardır. Günümüzde ise yurt içinde ve yurt dışında, Mevlânâ ve eserleri üzerine yapılan çalışmalar büyük bir hız kazanmıştır. Dost ve kardeş ülke Pakistan da kitabımıza yoğun ilgi göstermiştir, teşekkür ederiz.” ifadelerine yer yerdi. Türkmen, KTO Karatay Üniversitesi’nde öğrenim gören Mütercim Tercümanlık-İngilizce Bölümü öğrencilerine ders anlatırken de Mevlânâ’nın öğütlerinden esinlenerek bilgiler aktardığının da altını çizdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı