İdam Cezası Toplumda Karşılık Buldu

İdam Cezası Toplumda Karşılık Buldu

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, gündeme gelen ‘İdam Cezası’ ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınmasının iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabileceğini söyleyen Karaarslan,  ahlak ve vicdan sahibi herkesin bu sancılı duruma duyarlılık göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

09 Eylül 2020 - 17:27

MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan açıklamasında şunları söyledi:

Son dönemlerde artan şiddet, cinayet, taciz, tecavüz suçları, toplumsal bir sorunun önemli göstergesidir. Vicdanları yaralayan bu hadiselerin cereyan etmesi, halkımızın kültür ve inancına uygun olmadığı görülecektir. Hükümetimizin olağanüstü çaba ve gayretine rağmen şiddet olaylarının, en küçük sebepten doğan silahlı kavga ve anlaşmazlıkların her an vuku bulması toplumsal huzur ve ruh halini vahim derecede rahatsız etmektedir. Sivil toplum kuruluşların, üniversitelerin, ahlak sahibi milli aydınların bu sancılı duruma duyarlılık göstermesi şarttır. Sabilerin, emzikli bebeklerin, henüz bıyığı terlememiş yavruların acımasızca katli, ‘İnsanım’ diyen herkesi kederlendirip, yüreğini titretmektedir. Suçsuz, günahsız çocuklarımızın gün aşırı medyaya yansıyan cinayetlerine, intihar süsü verilmiş kadın ölümlerine göz yummak, sessiz kalmak, tepkisiz durmak ne insani emanetlerle ne de inanç ve kültür müktesebatımızla asla bağdaşmayacaktır.

Bu Karanlık Tablo Devam Edemez

Bu toplumsal sorunları gündemimizden çıkarmak, siyasi iradenin vazgeçilmez görevi olmalıdır. Bu doğrultuda Milliyetçi Hareket Partisi, toplumsal sorunlara her zaman duyarlı davranmış, bu sorunların çözümü için her zaman elini taşın altına koymuş siyasi bir partidir. Ülkemizin dirliğini, dirliğini sağlamak, ahlaki ve toplumsal çözülmeyi engellemek adına MHP tavizsiz bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu doğrultuda Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, idam cezasının yeniden hukuk mevzuatına alınmasını gündeme taşımıştır. Liderimizin bu haklı talebi, büyük yankı uyandırmış, kabul görmüş ve ülke gündemine oturmuştur.

Mesele insan onuruyla ilgilidir, can ve mal güvenliğiyle ilişkilidir. Kalıcı ve köklü önlemleri almak ertelenemez bir mecburiyettir. İlk başta akla gelen ve makul bir şekilde tartışılmasında fayda bulunan cezai yaptırımların arttırılması, derinlikli ve tesirli hale getirilmesidir. Bu konuda 'İdam Cezası'nın hukuk mevzuatımıza tekrar alınması iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir.

Türkiye'nin toplumsal dirliği, insan hak ve güvenliği, ilaveten hukuksal istikrar açısından idam cezası mutlaka gündeme alınmalıdır. TBMM'nin 1 Ekim 2020 tarihinde açılmasıyla birlikte milletimizin haklı beklentisi muhterem vekillerinin mutabakatıyla çözüme kavuşturulmalı, bebek katilleri, sapıklar, alçaklar, tecavüzcüler layık oldukları cezalara çarptırılmalıdır. İdam cezasının uygulanmasında ölçülülük ilkesine bağlı kalarak, verilen cezanın işlenen suç ile denge ve orantısı kurulacak, şiddet ve dehşet selinin önü alınmalıdır.

Cumhur İttifakı, ülkemizin önemli bir sorununu eminim çözmeye muktedirdir, isteklidir. Bu konunun gereğinin yapılacağına olan inancımız tamdır. Bu konuda Liderimiz Devlet Bahçeli gerekeni söylemiş, partimizin tutumunu net bir şekilde ifade etmiştir. Milletimizin haklı isteğinin yerine gelmesi tek arzumuzdur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Kasımpaşa maçında Zorbay Küçük düdük çalacak
Kasımpaşa maçında Zorbay Küçük düdük çalacak