Reklam
  • Reklam
“İnsan kalbiyle muhteşem”

“İnsan kalbiyle muhteşem”

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında insanın duygu merkezi olarak nitelendirdiği kalbi, ruh ve beden yönüyle anlatan Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Ahmet Nihat Baysal, muhteşem bir sistem ile yaratılan insanın en muhteşem organlarından birinin de kalp olduğunu söyledi

10 Mart 2019 - 12:13

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin bu haftaki “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında kalbin dili anlatıldı. “Sen Muhteşemsin (Kalbin Dili)” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Ahmet Nihat Baysal, kalbin, yaratılışın en muhteşem organlarından biri olduğunu belirtti.

İnsanın yaradılışını anne karnından başlayarak ayetlerle anlatan Dr. Baysal, “Yaratılmışlık o kadar muhteşem bir şey ki, Allah neredeyse her surede bundan bahsediyor” dedi. Kalbi, fiziki ve duygu olmak üzere iki yönüyle değerlendiren Baysal, kalbin biyolojik yönüyle bedene can veren yanı ile bütün duyguların merkezi olan duygu yanının ayrı ayrı ele alınması gerektiğini ifade etti.

Bilim adamlarının, ruhun kalbin yanında bir yerlerde, yüreğin olduğu yerde bulunduğunu ifade ettiklerini ancak bunu ispatlayamadıklarını kaydeden Baysal, “Bedene can veren bizim kalp tarafımız, ruh tarafımız. Yani sanal dünyamız kalp ve ruh. Kalp vücudumuzun orta yerinde muhteşem bir varlık. Bu bedensel tarafı. Ruh yanıyla ise bütün duyguların merkezi. Kalbin bir de göremeyeceğimiz, ispatlayamayacağımız, yön veren bir alanı var. İnsan uyuduğu zaman bu yönünü kaybediyor. Örneğin rengiyle, görüntüsüyle birbirine benzeyen portakal suyu ve idrarı birbirinden ayıran tadıdır. Kalpte de bu iki yönü ayıran duygudur. Allah bize ‘Ben sizin bedenlerinize değil kalblerinize bakarım ona ruhumdan üfledim’ diyor. Demek ki, insan Allah’tan bir cüz taşıyor. Onun için insan kıymetli, çünkü O bize ruhundan üfledi. Allah Kur’an’da insandan bahsederken kalp, kulak ve gözden bahsediyor. Allah’ın nazargahı olan  kalbimiz ve ruh tarafımız  en kıymetli yanımız. Gönül tarafının en önemli tarafı ise aşk. Ancak aşk, bedensel tarafa evrildiği için içi boşalıyor. Ruh tarafıyla sevildiği zaman, herkesi sevdiğin zaman Allah aşkıyla buluşuyorsun” diye konuştu.

Programın sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, Dr. Ahmet Nihat Baysal’a günün anısına tablo ve katılım belgesi hediye etti.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'