İran’da 300 Türk tır şoförü kaderlerine terk edildi

İran’da 300 Türk tır şoförü kaderlerine terk edildi

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İran Bazargan gümrük kapısında bekletilen tır şoförlerinin mağduriyetini dile getirdi.

03 Mayıs 2020 - 13:19

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, şunları söyledi:

“İran’dan Türkiye’ye yaş sebze ve meyve getirmek için bulunan 300’ü aşkın yüklü Türk Tırı İran’ın Bazargan gümrük kapısında Türkiye’ye girmek için bekliyor.

Günlerdir Türkiye’ye Gürbulak sınır kapısından girebilmek için izin bekleyen tır şoförü vatandaşlarımız, ulaşabildikleri Devlet görevlilerinden sorunlarına bu güne kadar bir çözüm bulunamadığını ifade ediyorlar.”

 

DEVLET VATANDAŞLARI ARASINDA AYRIM YAPMAMALI

“Birçok ülkeye seyahat edip korona virüsü nedeniyle ülkemize mağdur olan yüzlerce vatandaşımızın ülkemize gelmelerini sağlayan devletimizin,  İran’da mahsur kalan 300’ü aşkın Türk Tır şoförüne kayıtsız kalması kabul edilemez.

Başta Ticaret Bakanlığı yetkilileri olmak üzere ülkeyi yönetenleri göreve davet ediyorum.

Uzun zamandır evlerine dönmeyi bekleyen vatandaşlarımıza, mübarek Ramazan ayında daha fazla çile çektirmeye kimsenin hakkı yoktur. İsveç’ten COVİD 19 hastası olan bir vatandaşımıza gösterilen hassasiyetin,  300 tır şoförüne  gösterilmemesi oldukça manidardır .Vatandaşlar arasın da ayrımcılık yapılamaz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü