Reklam
  • Reklam
İranlı Ghorbani, Konser Verdi

İranlı Ghorbani, Konser Verdi

Hazreti Mevlana’nın 812'nci doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "16. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali" nde İran klasik müziğinin en büyük temsilcilerinden Alireza Ghorbani konser verdi.

26 Eylül 2019 - 11:58

Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde, Hazreti Mevlana’nın 812'nci doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "16. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali" nin 4’üncü gününde İran klasik müziğinin önde gelen isimlerinden Alireza Ghorbani, Konya’da sahne aldı. Selçuklu Kongre Merkezi Anadolu Oditoryum Salonu'nda gerçekleştirilen konseri, 2 bini aşkın müziksever izledi.

İranlı vatandaşların oldukça katılımın gösterdiği konsere, çok sayıda yerli ve yabancı turistin yanı sıra, Konya'da eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerde yoğun ilgi gösterdi. Sevilen birçok eseri yorumlayan Ghorbani’nin sahne performansının yanı sıra müzik grubunun solo enstrüman düeti ise davetliler tarafından büyük alkış aldı.

İran klasik müziğinin tartışmasız ustası Muhammed Reza Şeceryan'ın en liyakatli bir halefi olarak kabul edilen Ghorbani, İranlı ve İranlı olmayan ünlü müzisyenler ile 300'den fazla ulusal ve uluslararası konser performansı sergiledi. Geleneğe derinden dayanan, aynı zamanda doyumsuz bir merak ve diğer kültürlere geniş bir açık fikirlilik gösteren sanatçı, bugüne kadar İran ve Avrupa'da 19 albüm çıkardı. Her yıl çeşitli uluslararası müzik festivallerine davet edilen Ghorbani, İran dışındaki en aktif geleneksel şarkıcı olarak kabul ediliyor.

Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Orhan Erdem, Konya Eski Milletvekillerinden Hasan Angı, Mehmet Kılıç, Ahmet Alkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Uluslararası Mevlana Vakfı Başkan Vekili Esin Çelebi Bayru, İran Ankara Büyük Elçiliği Misyon Şefi ve birçok ünlü yazar ve gazetecinin izlediği konserin sonunda protokol tarafından, Alireza Ghorbai ve müzik grubuna çeşitli hediyeler takdim edildi. Konya İl Kültür ve Turizm Müdür Abdüssettar Yarar, festivalin hazırlanmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen kamu kurum ve kuruluşların yetkilerine ayrıca teşekkür etti.

Mistik Müzik Festivali Devam Ediyor

Festival kapsamında icra edilecek diğer konserler ise şöyle; 26 Eylül’de Nassıma Chabane (Cezayir), 27 Eylül’de Sokratis Sinapoulos ve Derya Türkan (Yunanistan), 28 Eylül’de Jon Georg Balke (Norveç) ve 29 Eylül’de Akhmed Akhmedov (Rusya-Dağıstan) Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda sahne alacak. 16. Mistik Müzik Festivali, 30 Eylül Pazartesi günü TRT tarafından Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilecek “Seher Yeli” özel konseri ile son bulacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'