İYİ Parti adaylarını tanıttı

İYİ Parti adaylarını tanıttı

31 Martta yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri için çalışmalarına aralıksız olarak devam eden İyi Parti İl başkanlığı, düzenlediği basın toplantısı ile Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

13 Şubat 2019 - 14:40

Düzenlenen toplantıda konuşan  İYİ Parti’nin İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, “İktidar partisinin söylediği gibi hiç bir oyun  garanti olmadığını belirterek, "Bizlerde mahalle mahalle geziyoruz, ilçelere gidiyoruz. Hiç de öyle dedikleri gibi bir durum yok. Herkes tepkili, sıkıntılı. Kısacası Konya'da denklemler değişti" dedi.

Tozoğlu,  Türkiye'nin 1 Nisan sabahına İyiş parti ile uyanacağını, İyi belediyeciliği tanıyacağını  belirterek şunları söyledi:

 “Ülkemiz seçimlere doğru ilerlerken, aynı anda da ekonomik sıkıntıların pençesinde mücadele veren bir durumla karşı karşıyadır. Ne yazık ki vatandaşın gündeminde seçim  değil geçim vardır.  Yerel yönetimler Türkiye için kıymetli görevler yapıyor. Ancak Türkiye’deki ağır ekonomik kriz yerele de yansıdı.  Belediyeler de ciddi borç yükü altında kaldı. Bugüne kadar Konya’yı beton yığını haline getiren kentsel dönüşümü rant odağı haline getiren iş bilmez yöneticilere teslim edildi. Hep Recep Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde kalan, her sıkıştıklarında ihaleyi yukarıya atan ve Erdoğan üzerinden siyaset yapmayı kendileri için başarı sayan bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.  Bizler muhalefet partisi olsak da doğru yapılan işleri her zaman takdir etmeye hazırız. Ancak ne yazık ki Kony'da öyle takdir edilecek bir şey yok. Çünkü bu şehirde ulaşım sıkıntısı var, kentsel dönüşüm sağlıklı yapılamamış, toplu ulaşım vaatlerden kurtulamamış,turizmde, sanayileşmede benzer şehirlere göre çok gerilerde kalmış bir şehir var. Konya’yı bu hale getirenler utanmalı ve toplumdan özür dilemelidir" dedi.

 Mart ayı başında Büyükşehir ve merkez ilçelerdeki projeleri kamuoyu ile paylaşacaklarının altını çize Tozoğlu, "Konya'da onlarca sorun var. Bu sorunları çözümü ve yeni projelerle halkımızın karşısına çıkacağız.  Çünkü biz belediyeciliği  "iyi" yapacağız.  Ahlaklı bir yönetim sergileyeceğiz. İyi belediyecilik anlayışında hem çalma hem çalışma olmayacaktır.  İYİ Parti bir başarı serüveni yazacaktır" diye konuştu.

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek de yaptığı konuşmada,  Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu belediyesi haline geldiğini anımsatarak şunları söyledi:                   “ Ne yazık ki kent içerisinde yaşayanların hayat kalitesi yönetenler tarafından bir kâbusa dönüştürüldü. Kaynaklar hoyratça harcanarak Türkiye’nin en borçlu şehirleri arasına sokuldu.  Konya böyle yönetilemez. Çalmayacağıma, çaldırmayacağıma Allah’ın ve hepinizin huzurunda söz veriyorum.”

İYİ Parti Selçuklu Belediye Başkan Adayı Muammer Çağlayan da “ Selçuklu’nun varlıklarını Selçuklu ‘ya harcayacağım. Güveni, adaleti ve hizmeti hâkim kılacağım. Yolsuzluk, yoksulluk ve israfla mücadele edeceğim” diye konuştu.

İYİ Parti Meram Belediye Başkan Adayı İlker Yiğit de yaptığı konuşmada  Meram’ın Konya’nın en sorunlu ilçelerinden biri olduğunu belirterek, "Biz bu sorunu hep beraber aşacağız. Meram’ın sorunu; liyakatsiz, yetersiz, bilimden ve bilgiden uzak, adil olmayan, rantı düşünen kişilerin  iş başında olmasından kaynaklanmaktadır. Her dönem değişen bir belediye başkanı ve her dönem kaybedilen bir Meram var ortada. Biz Şeffaf ve güler yüzlü olacağız. Makamımızda olacağız ve İYİ belediyecilik yapacağız” diye konuştu.

İYİ Parti Karatay Belediye Başkan Adayı Ahmet Tamer ise, “ Halka kör bakan, sağır duran bu kadroyla, bu şehirde hala aç, hala ısınamayan, hala yardıma muhtaç birileri varken, refüjdeki gülleri budamaktan, park ve bahçelerdeki çimleri sulamaktan öte ne yaptılar? Biz işsizlik sorunu olmayan, dünya mirası Mevlana’ya ve tarihi dokusuna yakışır imar planlaması olan bir Karatay için yola çıktık” dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü