Reklam
  • Reklam
Karaca "Ekonomik ve sosyal sorunlara çare olacağız"

Karaca "Ekonomik ve sosyal sorunlara çare olacağız"

DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunları çok iyi bildiklerini belirterek, “DEVA Partisi olarak deneyimli ve liyakatlı kadrolarla Türkiye’nin sorunlarına çare olacağız” dedi

10 Ağustos 2020 - 15:43

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya İl Yönetim Kurulu il binasında düzenlenen toplantıda Konya basını ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Şu ana kadar 70’e yakın ilde, il başkanı görevlendirmeleri sonrasında kurucu il başkanları ve heyetlerinin çalışmaları neticesinde il yönetimleri kurulmuş, müteakiben 280 ilçe yönetimi kuruluşu tamamlanmıştır. Bizler de il teşkilatı listemizin onaylanması sonrasında kurmuş olduğumuz komisyonlar aracılığıyla ilçe teşkilatlanma çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Bugün itibarıyla sahada 11 komisyonumuzun yaptığı çalışmaları da değerlendirip ilçe teşkilatlanmaları için karar vereceğiz” dedi.

TOPLUMUN TAMAMINI TEMSİL EDECEĞİZ

Karaca, konuşmasında şunları söyledi: “Çalışmalarımızda öncelikle ilde, Genel başkanımızın ve teşkilatlanma başkanlığımızın bildirdiği prensipler doğrultusunda, “iyi insanlardan” oluşan ekipler kurmaya gayret ettik. İyi insan kavramı elbette çok yönlü ve içi dolu olması gereken bir kavram. İyi insan toplum içinde her özelliği ile “iyi” olarak temayüz etmiş insandır. Biz hep çalışmalarımızda bu ilkeyi esas almaya gayret ettik. Genel Başkan şahsında tanzim edilen online mecraya daha partinin adı bile belli değilken çalışma dileklerini ileten 1500’e yakın arkadaşımızı dinleyerek ve toplum katmanlarımızın tümünü temsil eden meslek ve yaş gruplarından oluşturduğumuz arkadaşlarımızla Konya’mıza ve ülkemize hizmet için yola çıktık. Aynı zamanda bu arkadaşlarımız, toplum sosyolojisi açısından da tam bir mozaik oluşturmaktadır. Birazdan kendilerini detaylı bir şekilde tanıyacağız. İlk değiştireceğimiz husus “siyasetteki üslup’tur.” Anlaşabilmenin ve anlatabilmenin yolu konuşabilmektir. Tane tane ve mugalata yapmadan, bağırıp çağırmadan ve sadece sloganlaştırmadan… Genel başkanımız ve kurucularımızın önemli bir kısmı, bu hasletleriyle bilinen isimler ve bu konuda bizim de en önemli örneklerimiz. İkincisi insanımızın en önemli gündemi ne ise onu önceleyen bir siyaset izlemek; Partimizin kuruluş amaçlarını Genel Başkan defalarca anlattı. Burada da hızlıca değinmek gerekirse, birincisi ülkenin yönetim sisteminden kaynaklanan, beraberinde sistemsizliği getiren yönetim anlayışıdır. İstişareden uzak bu yönetim şeklinde, karar alıcılarda bulunması gereken liyâkatın yerini sadece sadakat almıştır.

 

EKONOMİK SORUNLAR BELİMİZİ BÜKTÜ

Bugün ülkenin neresinde olursa olsun, gündemin ilk sıralarında ekonomi geliyor. Ekonomimiz bilimin gerekleri ile değil, günü kurtarmaya dönük ani kararlarla idare edilmeye çalışılmaktadır. Genel ekonomik parametrelerin neredeyse hepsi, ülke ekonomimiz açısından olumsuz yönde gelişiyor. Kur riski, ekonomimizin en hassas olduğu konu iken, kurdaki özellikle yukarı yönlü oynaklıklar üretimden ihracata her alanda sanayi ve ticaretimizi olumsuz etkiliyor. Kurdaki oynaklıklar konusunda da dünya ile negatif ayrışmamız, sorunların önemli bir kısmının ülkemize has yapısal sorunlar başta olmak üzere bize özgü sorunlar olduğunu gösteriyor. Dünya ile entegre olmuş ekonomimizin dış politika yönetimi ile de doğrudan ilişkisini kimse inkâr edemez. Dış politika da hamasetle idare edilemez. Hamaset sadece ülkemizi yalnızlaştırır ve başlangıçta belirlenen hedefler arasında olan Avrupa Birliği normlarına standartlarımızı yükseltmek hedefinden bizi uzaklaştırır.”

ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞAN HERKES DEĞERLİ

DEVA Partisi Türkiye’nin sorunlarına çare olacağını dile getiren Karaca, şunları söyledi: “Birincisi; Şahsım ve heyetimizdeki birçok arkadaşımızla birlikte Konya’nın geçmiş son 30-35 yılına dair ciddî bir hafızaya sahibiz. Bu hafıza içerisinde acısı ve tatlısıyla birçok olay, kronolojik olarak kütüphanemizde yerini almış durumda. Büyükşehir olsak ta toplum faaliyetlerinde yer alan belirli insan kitlesi birbirini çok iyi tanımaktadır. Biz de bu çerçevede hem mevkidaşlarımızı hem de toplumun tüm sosyal katmanlarını çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Hiçbir muhatabımızı da bu anlamda kendimizden daha değersiz görmeyiz, görmeyeceğiz. Kimsenin de bir diğer kişi için buna haddinin olmadığını düşünüyoruz. Konya için ve dolayısıyla ülkemiz için tek bir çivi çakan tüm hemşehrilerimizi de burada saygı ve minnetle anmak istiyorum. Bu düşüncelerle hiçbir hemşehrimize üstten bakmayacağız, mütevazi olacağız, hizmet etmek şiarıyla hareket edeceğiz, polemik değil iş üreteceğiz.

İkincisi; Her vatandaşımız tarafından benimsenen üslubumuzla, sabırla DEVA’yı anlatacağız ve üslubumuzu asla değiştirmeyeceğiz. İlçe teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlar tamamlamaz 40 bin kilometrekareye yakın Konya coğrafyasının her tarafında olacağız. Çeltik’ten Taşkent’e, Halkapınar’dan Derebucak’a, Çumra’dan Doğanhisar’a 31 ilçemizde, halkımızda filizlenmeye başlayan umutları gürleştirmek için çok çalışacağız. Ayrıştırıcı bir dilimiz hiç olmayacak. Bu şekilde ilk seçimlere kadar, muhalefet partisi olarak üzerimize düşen görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.Bir diğer yapmayacağımız husus; ekip çalışmasının bereketine inanıyoruz. “Ben” değil “biz” diyerek hareket edecek, istişareyi düstur edinecek ve beyinleri yan yana getirip daha fazla katma değeri nasıl sağlayacağımızı hesap edip ona göre hareket edeceğiz. Hiçbir yol arkadaşımın hırsla hareket etmediğinin bilinmesini isterim. Bu nedenle hiçbir arkadaşım da koltuk sahibi olmak için hareket etmiyor. Mevcut il yönetiminin lideri olarak bu konuda arkadaşlarıma kefilim. Daha önce hangi siyasi partide olursa olsun “ilkeli siyaset yapmış” “iyi” insanları ekibimize dahil etmekte de hiçbir beis görmedik. Başka bir ekipten ayrılana “iyi”, kendi içerisinden ayrılana ise “kötü, nifak kaynağı” gibi nitelemeleri asla kabul etmiyor ve doğru bulmuyoruz. Siyasetin amacı halka hizmettir bunu hiç unutmayacağız. Kerameti kendinden menkul saymayıp, ekip çalışması ve istişareye önem vereceğiz. İnancımız odur ki; demokratik sistemlerde seçim günleri sınav günleridir. Geçme veya kalmaya karar verecek tek yetkili Milletin ta kendisidir. Bir başka deyişle her siyasinin ağırlığını ve boyunun ölçüsünü ölçecek yegâne merci yine millettir. İktidar veya muhalefet elbisesini biçip dikip giydirecek olan yine milletimizdir. Bundan bizim hiç kuşkumuz olmadı, herkese de bundan kuşku duymamalarını tavsiye ediyoruz. Biz her türlü hazırlığımızı ve çalışmamızı vatandaşımızın elinden iktidar elbisesi giyecek şekilde yapıyoruz. Takdir elbette yine milletimizindir. Yeter ki, icranın başındakiler adil ve şeffaf yarışma ortamının kaybolmaması ve adil bir şekilde vatandaşın önüne sandığın konulması için üzerine düşeni yapsınlar.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'