Karaca: "En büyük zenginlik sağlık"

Karaca: "En büyük zenginlik sağlık"

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, tüm dünyada sağlığın önemi hakkında bilincin arttırılması için her yıl 7 Nisan Dünya Sağlık Günü olarak belirlendiğini anımsatarak " İnsanların hayatlarında sahip olduğu en büyük zenginlik sağlıklarıdır" dedi.

07 Nisan 2019 - 12:58

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü nedeniyle bi,r mesaj yayınladı. Karaca mesajında şu görüşlere yer verdi:

" İnsanların hayatlarında sahip olduğu en büyük zenginlik sağlıklarıdır. Bireyin öncelikli görevi, beden ve ruh sağlığını her türlü kötü alışkanlıklardan, olumsuz ortamlardan ve kirli bir çevreden korumak, beslenme, barınma, koruyucu önlemler gibi konularda bilgisini artırmak, alışkanlıklarını yeniden düzenlemektir.

Sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek demektir. Ülkemizin geleceğinin daha aydınlık olmasının yolunun sağlıklı nesillerin yetişmesiyle mümkün olacaktır. Bunun için çocuklarımızın sigara olmak, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı gibi kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir.

Sağlıklı yaşamak, her bireyin en temel hakkı olduğu için bu hakkın en iyi şekilde kullanılması hususunda devletimiz ve sağlık personelimiz önemli çalışmalar yapmaktadır. Devletimiz bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri için sosyo-kültürel ve ekonomik ortamları hazırlayıp, gerekli şartları oluştururken, sağlık personelimiz de bilgi ve tecrübesiyle özverili çalışmalara imza atmaktadır. Amaç, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, sağlıkla ilgili bilgilerin geniş halk kitlelerine ulaştırılması, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, bireylerin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirilmeleri, hastalanmadan gerekli tedbirlerin alınmasıdır Tüm bu çalışmalar neticesinde ülkemiz bugün sağlık alanındaki başarılarıyla dünyada adından söz ettiren bir ülke konumuna yükselmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm halkımızın 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nü kutluyor, meslektaşlarımıza ve sağlık alanında görevli personelimize çalışmalarında başarılar diliyorum."

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı