Reklam
  • Reklam
Kavuş: “Belediyecilik beklemeye gelmez”

Kavuş: “Belediyecilik beklemeye gelmez”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Meram Belediyesi Dönüşüm Ekibinden bilgi alan Başkan Mustafa Kavuş, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da desteğiyle süreci hızlandırmak öncelikli hedefimiz. Bu vizyon projeyi Konya’ya ve Meram’a kazandırarak bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğiz. Belediyecilik beklemeye gelmez” diye konuştu.

14 Nisan 2019 - 16:33

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında incelemelerde bulundu. Meram Belediyesi Kentsel Dönüşüm Uzmanları ve Ekiplerinden, projenin en küçük ayrıntısına kadar birifing alan Başkan Mustafa Kavuş, bölgeyi karış karış dolaştı ve projede gelinen noktayı yerinde görme fırsatı buldu. Mazbatayı aldığı 9 günden bu yana bir taraftan misafirleri ve tebrikleri kabul ettiğini hatırlatan Başkan Kavuş, diğer taraftan da devam eden projeleri yerinde incelediklerini ifade etti.

 “BÖLGEDEKİ 20 ADADAN 11’İNDE İŞLEM TAMAM”       

‘Belediyecilik beklemeye gelmez’ diye konuşan Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Meram ve Meramlı bizden hizmet bekliyor. Hizmette kaybedeceğimiz tek bir dakikamız bile yok. Bu amaçla devam eden projeleri yerinde incelemeye, bilgilenmeye ve projeleri nasıl hızlandırabiliriz sorusunun yanıtını bulmaya çalışıyoruz. Bu incelemeler çerçevesinde bugün, Meramın bir an önce çözülmesini beklediği en önemli projelerden biri olan ‘Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm’ alanında incelemelerde bulunduk. Bölgede 20 ada bulunuyor. Bunların 11 tanesi temizlenmiş. Anıtlar Kurulu, temizlenen yerlerde uzun süredir devam ettirdiği incelemelerini tamamladı. 3 adada tarihi kalıntılar bulundu. Geri kalan 8 adada ise herhangi bir kalıntıya rastlanmadı. Bu sebeple bu alan yapılaşmaya müsait.”

 “BAKANLIK DESTEĞİYLE SÜRECİ HIZLANDIRMAK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ”

 

Yıkım sürecinin devam ettiğini de belirten Başkan Mustafa Kavuş, binalar yıkıldıktan sonra bir kalıntı olup olmadığını incelemek amacıyla Anıtlar Kurulu ve Müzeler Müdürlüğü tarafından inceleme yapıldığını kaydetti. Bu nedenle sürecin normalden daha yavaş ilerlediğini ifade eden Başkan Kavuş, “Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi” Meram’ın vizyon projelerinden birisi. Şu an harabe görünümündeki bu bölge, projenin tamamlanmasının ardından Meram’ın cazibe merkezlerinden birisi olacak. Bizim de projeyi tamamlamanın yanında önemli bir görevimiz daha var; Süreci hızlandırmak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da desteğiyle bu süreci olabildiğince hızlandırarak ortaya eşsiz güzellikte bir mahalle çıkması için önemli bir çalışma yürütüyoruz. Projenin hızlanması ve projenin Konya’ya ve Meram’a bir an önce kazandırılması tüm kamuoyunun en önemli beklentisi. Bu beklentinin karşılanması için bizim de, elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'