Koca Selçuk’ta Öğrencilerle Buluştu 

Koca Selçuk’ta Öğrencilerle Buluştu 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret ederek “Öğrenci Buluşması” programında Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

15 Mart 2019 - 16:15

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonunda düzenlenen “Öğrenci Buluşması” programına Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bakan Yardımcıları, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Vali Yardımcıları, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, SÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Okka, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, SÜ. Rektör Danışmanı Tahir Balevi, Genel Sekreter İbrahim Halıcı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Selçuk Üniversitesi ülkemizin en kalabalık ikinci üniversitesi. İçimizden 8 tane üniversite çıktı bir yenisini bu sene kurmuş olduk, Konya Teknik Üniversitesi. Buna rağmen hala 77 bin öğrenciyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tıp Fakültemiz 9. sırada bulunmaktadır. Bilimsel performans ve akademik göstergeler açısından 990 toplam yatağa ulaştı ve 2002 yılında kurulmuş olan fakültemizde bugüne kadar 2 binin üzerinde öğrenciyi mezun etmiş olduk” ifadelerini kullandı.

 Rektör Şahin, Bakan Koca’yı başarılarından dolayı tebrik ederek, Selçuk Üniversitesinde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bakan Koca, konuşmasına Polonya’da şehit edilen Selçuk Üniversitesi öğrencisi Furkan Kocaman’ın yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Bakan Koca, yapılan vahşice saldırıyı şiddetle kınadığını ifade ederek, “Bu toprakların birliğine kasteden ve aidiyet içinde olmayan yapıları da buradan lanetliyorum” dedi.

Yeni Zelanda’da yapılan ırkçı ve vahşi İslamofobik saldırıyı da lanetlediğini belirten Bakan Koca, “Vefat edenlere ve şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Küresel ve emperyal dünyanın İslamofobiyi besleyen bu dünyanın da İslam’dan artık elini çekmesini ve sağduyuya davet ediyorum” diye konuştu.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tıp Fakültesi öğrencilerine seslenerek üniversite eğitiminin hayat düzlüğüne çıkmadan önceki son tepe olduğunu dile getirdi.

2018 yılında yükseköğretim sınavına 2 milyonun üzerinde başvuru olduğunu ifade eden Bakan Koca, “Açılan tıp kontenjanı ise 14 bin 643. Hekim sayımız ancak 150 binleri bulabildi. İlk bakışta bu rakamlar çarpıcı gelebilir ancak gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında hekim sayısı açısından da nüfusa oranla yatak sayısında da hala oldukça geride olduğumuzu söyleyebiliriz. Tıbbiyeli olmak bir ayrıcalıktır, üstlendiğimiz sorumluluk da bir o kadar ağırdır.  Daha azimli, daha uzun soluklu, daha fedakâr, daha seven ve daha sabırlı olmamız gerektiren bir sorumluluktur. Bir o kadar da onur ve gurur vericidir” diye konuştu.

Hasta ve hekimin güven ortamını sağlamak zorunda olduklarının altını çizen Bakan Koca, “Kendini elinden ve dilinde başkalarının emin olduğu bir kimlikle tanımlayan biz toplumların, bunu herkesten daha fazla yapabilme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum. Ve aynı oranda herkesten daha fazla sorumluluk taşıdığına da inanıyorum. Sağlıkta nihai vizyonumuz, tüm toplum olarak sağlıklı hayat tarzının benimsendiği, herkesin sağlık hakkının korunduğu, ihtiyaç halinde herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişebildiği bir Türkiye’ye sahip olmayı hedefliyoruz. Biliyorum yapacak çok işimiz, gidilecek çok yolumuz var. İhtiyacımız olan azimli, kararlı, donanımlı, hakkaniyet gözeten kadrolar olmalıdır. İnsana değer veren insan sevgisini mesleğinin şiarı edinmiş güçlü ve nitelikli sağlık ordusuyla mümkündür. Geleceğimiz buna bağlıdır” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gazeteci Hakan Çelik’in moderatörlüğünde öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Programın sonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin, Sağlık Bakanı Dr. Koca’ya bir tablo hediye takdim etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0