Konya Basketbol İl Temsilciliğinden 3 PROJE, 1000 KİTAP

Konya Basketbol İl Temsilciliğinden 3 PROJE, 1000 KİTAP

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan, insan yaşamı başta olmak üzere sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik anlamda olumsuz süreçleri yaşatan Covit 19 virüsü ile mücadelemiz devam ediyor.

24 Eylül 2020 - 13:08

Pandemi sürecinin çocuk ve gençlerimizi daha fazla olumsuz etkilememesi adına Konya Basketbol İl Temsilciği Covit 19 Virüsünden korunmanın 3 temel ilkesi olan ( Maske – Mesafe – Temizlik ) kuralına tam uyum içerisinde Fair Play temasıyla “3 PROJE, 1000 Kitap” sloganıyla çeşitli etkinliklere imza atması takdirle karşılandı.

Bu projenin mimarı Konya Basketbol İl Temsilcisi, Hakan Kuşçu;  “Pandemi sürecinde maçları yarım kalan U10,U11,U12 kategorilerindeki kadın/erkek sporcularımızın moral ve motivasyonlarına destek olmanın, fiziksel gelişimcilerini korumanın görevimiz olduğunu düşündük. Bizler sosyal sorumluluğumuzun gereği, sporcularımıza görevimiz olarak planladığımız bu etkinliklerimizi gerçekleştirdiğimiz alanlarda ‘Zeki, Çevik ve Ahlaklı basketbolcular olacağız ‘ pankartları da asarak gerçek sporcuda olması gereken özellikleri sporcularımızın benliklerine yerleştirmek, topluma bir mesaj vermek istedik. Fair play ruhunu öğrenmeleri, benimsemeleri adına 780 sporcumuzun tamamına madalya, katılım belgesi ve Dünya Fair Play Büyük Ödülünü alan ilk Türk olan sayın İsmet Karababa’nın kaleme aldığı ‘Bay Fair Play’ adlı kitabını temin ederek sporcularımıza ulaştırarak okuma alışkanlığını kazandırmanın yanı sıra Fair Play’i bir yaşam bicimi haline getirmeleri adına yaşanmış örnek bir hikayeden öğrensinler istedik.” İfadelerini kullanırken ‘Bay Fair Play’ adlı eserin sahibi, İsmet Karababa ise; “Ülkemiz önemli bir süreçten geçmektedir. Geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuk ve gençlerimiz bu süreçten her anlamda olumsuz etkilenmektedir. Bu anlamda Basketbol İl Temsilcisi sayın; Hakan Kuşçu Beyin başlattığı bu projeyi çok anlamlı, fair play temasını çok değerli buluyorum. Benim 45 yıllık bir Futbol geçmişim var. Dünya Fair Play Büyük ödülü alan ilk Türk sporcuyum. Futbol branşında hala bu ödülü alan ilk ve tek sporcu özelliğimi de koruyorum. Futbolun içerisinde yaşadıklarım ve yaşattıklarımla Futbol Ailesinin bir parçası olmama rağmen eserimi Basketbol il temsilciliğin değer görüp tüm sporcularıyla buluşturması benim adıma farklı bir mana ve anlam yüklemektedir. Bu duyarlılıklarından dolayı, Basketbol Federasyonu Başkan Yardımcısı sayın; Alper Arıkoğlu ile Basketbol İl Temsilcisi sayın; Hakan Kuşçu başta olmak üzere yönetici, antrenör ve sporcularına ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etmek isterim.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı