Konya’da kadına şiddete karşı özel birim kuruluyor

Konya'da kadına şiddete karşı özel birim kuruluyor

Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Konya'daki asayişi değerlendirdi. Amaçlarının vatandaşa hizmet olduğunu, trafik ve uyuşturucu terörlerine asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Aydın, Konya'da kadına şiddet ile ilgili yeni bir birim kurulacağını söyl

13 Aralık 2019 - 14:13 - Güncelleme: 13 Aralık 2019 - 14:15

Konya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Konya'daki asayişi değerlendirdi. Amaçlarının vatandaşa hizmet olduğunu, trafik ve uyuşturucu terörlerine asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Aydın, Konya'da kadına şiddet ile ilgili yeni bir birim kurulacağını söyledi.

Konya'daki görevinde 3 ayı dolduran Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, basınla bir araya geldi. Aydın, Konya Emniyet Müdürlüğü'nün, 2018 ve 2019 yılı asayiş olaylarını değerlendirerek, kentte kadına şiddet ile ilgili yeni bir uygulama başlatacaklarını açıkladı.

Mevlana şehri Konya'da emniyet müdürü olmaktan gurur duyduğunu dile getiren Aydın, "Sadece kadına şiddet olaylarına bakacak yeni bir birim kuracağız. Bu birim ile yasadaki maddeleri hızlı bir şekilde uygulamaya koyacağız. Şiddet görmüş ve çocuklarıyla birlikte mağdur olmuş kadınların sığınmalarından psikolojilerini desteklemeye kadar bu birimde hizmet vereceğiz" dedi.

Asayiş, trafik, alkollü araç kullanımı, toplumsal olaylar ve terör olayları gibi konularda rakamlar vererek Konya Emniyeti'nin çalışmalarını anlatan Aydın, "Konya Emniyet Müdürlüğü olarak olayları aydınlatma bazında Türkiye genelinde son derece iyi durumdayız. 3 şeyi çok önemsiyoruz; terörle mücadele, narkoterörle mücadele, trafik terörüyle mücadele. Bunlarla mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz, özellikle de trafik terörüne müsamahamız yok. 2020 hedefimiz, gençleri uyuşturucuya karşı aydınlatmak için 'Narkotik Tırı' uygulamasını Konya'da hayata geçirerek ilçelere kadar göndermek. İlçelerimizde de narkotik büroları kurmaya çalışıyoruz. En çok mücadele etmemiz gereken konulardan biri de kumar oynanan yerler. Ruhsatsız işletilen bu yerlerden bugün birini kapatıyoruz, yarın bir başkası açılıyor. İlimizin hiçbir yerinde kumara, ruhsatsız batakhanelere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bugüne kadar ne yaptıysak gücümüzü yasalardan ve halkımızdan alarak yaptık. Konyalı hemşerilerimizin hizmetkarıyız. Amacımız hizmet, tehdit varsa da hiçbir tehtidin altında kalmayız" dedi.

Konya'daki bir başka hedeflerinin de her 100 bin kişiye bir polis merkezinin hizmet etmesi olduğunu kaydeden Aydın, 2020'de 4 merkez daha kurarak bu sayıyı 13'e tamamlayacaklarını söyledi.

İçerde çalışan adam istemediğini vurgulayan Aydın, "O yüzden bütün personelimi sahaya indirdim. Önümüzdeki dönemde bu memlekete metro gibi önemli işler yapılacaksa biz de üzerimize düşeni, elimizden geleni yapacağız. Yönetim körlüğüne izin vermiyoruz. Bir personel bir yerde uzun süre çalıştıysa, burada bir sıkıntı var demektir. Disiplin, disiplin, disiplin. Vatandaşa kim haksızlık yaptıysa kesinlikle affetmeyiz.Gerekirse il içi, gerekirse il dışı yer değişikliği yapılır. Adam, 'Ben FETÖ olayında Konya'yı kurtardım' diyor. 'Nedir bu adamın özelliği?' diyorum, 'İyi avcı diyorlar' Benim avcıya değil, polise ihtiyacım var" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Aydın, basına doğru haberi doğru zamanda ulaştırmak amacıyla sosyal medyayı ve diğer iletişim kanallarını en etkin şekilde kullandıklarını ifade etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
1922 Konyaspor kümede kalmayı başardı
Konyaspor Basket küme düştü
Konyaspor Basket küme düştü