Konya’da Vak’a artışı sürüyor

Konya'da Vak'a artışı sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Mücadelemizi verirken hayatın da hakkını verelim. Yeter ki kurallara uyalım uyarısında bulundu.

08 Temmuz 2020 - 20:05 - Güncelleme: 08 Temmuz 2020 - 20:21

Bakan Koca Filyasyon çalışmalarında çok sayıda vakanın kaynağının düğünler olduğunu gördüklerini anımsatarak, "Bakanlığımız özellikle bugünlere öncelik risklere karşı birçok bakanlıkla iş birliği içerisindedir. Kovid-19'la mücadele, birlikte mücadele verilmesi gereken mücadeledir. Kendini düşünen toplumu da düşünendir. Son 1 hafta içinde 81 ilimizde kurallara uymadığı için 18 bin kişiye para cezası kesilmek zorunda kalınmıştır.
Bu yaptırımlar devam etmektedir. Kabul edelim ki mücadelenin uzunluğu dünyada olduğu gibi bizde de rehabete yol açtı. Yeni vaka sayılarımız bin seyrinde. Diyarbakır, Konya, Adana, G.Antep. vaka sayıları yüksektir. Koronavirüsle mücadele hayatımızın bir parçasıdır.  Mücadelemizi verirken hayatın da hakkını verelim. Yeter ki kurallara uyalım.
Son 3 gün de en çok vakanın İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa da olurken, son 3 günde en az vaka görülen 7 il ise, sırasıyla, Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0