Konya için tehlike çanları çalıyor!

Konya için tehlike çanları çalıyor!

Konya'daki vaka sayısının virüsün görüldüğü ilk dönemden çok daha fazla olduğunu dile getiren Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, “Hastaneler doldu. Günlük vaka sayısı 100'ü aştı. Yakında okullar da açılacak, çok endişeliyiz” dedi.

06 Temmuz 2020 - 14:20

Türkiye'de korona tehditi her geçen gün artıyor. Salgına karşı verilen tüm mücadelelere rağmen, vatandaşın hassasiyetini kaybetmesi vaka sayılarının artmasına sebep oluyor. Konya'nın da dahil olduğu birkaç ilde vaka sayısı yeniden artışa geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son 1 hafta içinde yaptığı açıklamalar ve paylaşımlarla Konya'da tehlikenin büyüdüğünü aktardı. Alınan bilgilere göre Konya'da günlük vaka sayısı 100'ü aştı. Bir ara hasta sayısının ciddi oranda azaldığı hastanelerde bugün yine hasta sayısının artışa geçtiği ve yatak kapasitelerinin de dolmaya yaklaştığı öğrenildi.

GELENLERİN YÜZDE 70'İ SANAYİDEN!

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Eyüp Çetin, vatandaşın tedbirlere karşı olan hassasiyetinin zayıfladığını bu durumla birlikte de vaka sayılarının arttığını kaydetti. Bugün hastanelere çeşitli belirtilerle giden vatandaşların büyük çoğunluğunun sanayide çalışanlar olduğunu aktaran Çetin, “Hastanelere sanayi kesiminden çok hasta gemiyor. Belirtilerle gelen vatandaşın yüzde 70'i sanayi kesiminden. Sanayiciler, 'Bize bir şey olmaz' düşüncesi içinde. Hiçbir koruyucu madde kullanmıyorlar. Kolluk kuvvetlerinin sanayilerde denetimleri sıklaştırması gerekir. Konya Valisi sayın Vahdettin Özkan beyden bu konu ile ilgili bir ricam olacak. Kendisiyle yapacağımız ilk görüşmede sanayilerde denetimlerin artırılması gerektiği konusundaki hassasiyetlerimizi ileteceğiz” dedi.

 

adsiz-004.jpg

KONYA'DA İLK DÖNEMDEN DAHA FAZLA HASTA VAR!

Elimizde net veriler olmamasına karşın, edindiğimiz bilgilere ve gözlemlerimize göre Konya'da günlük vaka sayısı 100'ü aştı” diyen Çetin, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bakan beyin tehlikenin arttığı illeri açıkladığına her gün şahit oluyoruz. Bu illere bakıldığında orta ölçekli sanayinin geliştiği iller olduğu görülmekte. Sanayi ağırlıklı ifadelerde bulunduk fakat bu demek değil ki şehir merkezi ve ilçelerde de vaka yok. Merkezde de çok fazla vaka var. Bir de vakaların görülme yaşı ciddi şekilde düştü. İlçelerde de vakalar artıyor. Vatandaş, tedbirler konusunda hassasiyetini kaybetti. El hijyenine dikkat etmemiz gerekiyor. Düğünlere katılmamamız, cenaze törenlerine gitmememiz ve asker uğurlama törenlerine de katılmamamız gerekiyor. Belki bunlar zor şeyler ama yapmalıyız. Bugün Konya'da vakanın görüldüğü ilk dönemden çok daha fazla hasta var. Hastaneler doldu. Yakın bir süre sonra okullar açılacak. Biz, bu konuda da endişeliyiz.”

EMRE ÖZGÜL

MERHABAHABER.COM

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0