Konya-Mersin hızlandırılmış tren devreye alınmalı

Konya-Mersin hızlandırılmış tren devreye alınmalı

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına katılan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın ihracat rakamlarının artması için Konya-Mersin arasına acilen hızlandırılmış tren yapılması gerektiğini söyledi.ç

25 Şubat 2019 - 14:26

Birlik Vakfı Konya Şubesi'nin düzenlediği “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarına bu hafta Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk katıldı. Öztürk “Gençlik ve Ticaret” konulu konferansta, gençlerin ticarete katılımı için ipuçları verirken, Türkiye’de son 6 aydır yaşanan ekonomik sıkıntının geçici olduğunu vurguladı.

Ekonominin seçimler nedeniyle geri planda kaldığını dile getiren Öztürk, “Türkiye ekonomik bir sıkıntıdan geçmekte. Ancak bu durum geçici. 2013 yılında ekonomi olarak iyi durumdaydık. Ne var ki o dönemde de gezi olaylarıyla ekonomimiz engellenmeye çalışıldı. Bu dönemde G20 zirvesinde yer almayı başardık, 10 sene içerisindeki ihracatımızı bu dönemde artırmıştık. Ekonomide bu olumlu gelişmeler yaşanırken, gezi olayları yapıldı ve ekonomik olarak bir gerileme yaşatılmak istendi. Gezi olayları bir mezhebi kalkışma hadisesidir. Gezi, 15 Temmuz benzeri hadiseler ve ülkemizin sürekli bir seçim trafiği içinde olması ekonominin biraz yavaşlamasına sebep oldu. Sık yaşanan seçim trafiği de ekonomiyi hep arka planda bıraktı” dedi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin de ekonominin arka planda kalmasını devam ettireceğini vurgulayan Öztürk, seçimlerin Mart, Nisan ayları yerine Ekim, Kasım aylarında yapılmasının daha uygun olacağını ifade etti. Türkiye’nin yaşanan bu ekonomik sıkıntıyı aşacağına inandığını vurgulayan Öztürk, “Evet şu anda bazı sıkıntılarımız var. Ülkemize karşı ekonomik ataklar yapılıyor. Bunun örneğini meyve ve sebzede fiyatlarında yaşadık. Başka alanlarda da ekonomik ataklar göreceğiz. Petrol ve başka sektörlerde de sıkıntıyla karşı karşıya geleceğiz. Bu durumlarda milletimizin sabırlı olmasını bekliyoruz. Birlik ve beraberlik göstererek sıkıntılarımızı aşacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Konya’daki ihracat rakamlarının artması gerektiğine işaret eden Öztürk, bunun için Konya’dan Mersin’e hızlandırılmış trenin bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Öztürk, “Konya’nın ihracat rakamlarını artırmak için Mersin’e yüksek hızlı değil, hızlandırılmış tren istiyoruz. Sabah 08.00’dan akşam 22.00’a kadar insan taşıyacak. 22.00’dan sabah 08.00’a kadar da bizim yükümüzü taşıyacak. Sabah limandan yükümüzü yükleyebileceğiz. Bu ihracatımızı hat safhada artıracak” sözleriyle hızlandırılmış trenin önemine vurgu yaptı.

Konferans sonunda Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Abdi Parlak, günün anısına KTO Başkanı Selçuk Öztürk’e tablo ve katılım belgesi hediye etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konya Valiliğinden uyarı
Konya Valiliğinden uyarı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0