Koronavirüs tedbirleri açıklandı

Koronavirüs tedbirleri açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Koronavirüs tedbir toplantısında önemli kararlar alındı. Okullar tatil edildi, spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi.

12 Mart 2020 - 19:59 - Güncelleme: 12 Mart 2020 - 20:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 16 bakan ile Diyanet İşleri ve YÖK Başkan'ın da katıldığı 5 saat süren  Koronavirüs tedbir toplantısında önemli kararlar alındı.

Saatler süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcü'sü İbrahim Kalın alınan tedbir kararlarını açıkladı.

Buna göre ilk ve orta dereceli okullar 16 Mart'tan itibaren bir hafta süreli olarak tatil edildi. 23 Mart'tan itibaren de  uzaktan eğitimin devam etmesi kararlaştırılırken, Üniversitelerde de 16 Mart'tan itibaren 3 hafta eğitime ara verildi.

Alınan kararlar içerisinde spor müsabakalarının da seyircisiz oynamasına karar verildi. Buna göre bu haftadan itibaren tüm profesyonel müsabakalar ile amatör müsabakaların Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildi. Sözcü Kalın Ayrıca kamu görevlilerinin de fevkalade durum olmadığı müddetçe yurt dışı seyahatlerinin izne tabii olduğunu açıkladı.  Bunun için de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hazırlığı başlatıldı. 

Milli Eğitim Bakanının ilerleyen saatlerde eğitim ve öğretimle ilgili alınan kararlar hakkında detaylı bilgi vereceği açıklandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Mart ayında Konya’da uçak yolcusu azaldı
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0
Konyaspor'dan bayram hediyesi 2-0