Reklam
  • Reklam
KTÜN’de Model İşbirliği Protokolü

KTÜN’de Model İşbirliği Protokolü

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM), Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) arasında, sosyal ve bilimsel iş birliğini gerçekleştirmeye yönelik “Eğitimde Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Uygulama Protokolü” imzalandı.

11 Ocak 2019 - 11:23

KTÜN Rektörlüğünde düzenlenen protokol imza törenine, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, STM İş Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Salih Erdem, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger katıldı.

Protokol kapsamında, Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim öğretim desteği sağlanması konularında KTÜN ve STM tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık ve eğitim desteği sağlanacak. Bu çerçevede, KTÜN öğretim üyelerince lisede taraflarca uygun görülecek koşullarda veri toplanabilecek ve araştırma yapılabilecek.İki yıl sürecek protokolde, uzmanlık desteğinin dışarıdan sağlanması gerektiği durumlar ise MEVKA tarafından Teknik Destek Programı kapsamına alınacak. Protokol çerçevesinde ayrıca üniversite ve lise öğrencilerinin birlikte yapacakları organizasyonlarda OSB destek sağlayacak.

“PROJE VE DANIŞMANLIKLARIN ARTMASINI HEDEFLİYORUZ”

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, törende yaptığı konuşmada, KTÜN’de STM projelerinde danışmanlık yapan öğretim üyelerinin bulunduğunu belirtti. Bu tür proje ve danışmanlıkların artmasını hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Özçelik, “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Aynı şekilde KSO ve bağlı şirketleri ziyaret ediyoruz. Bugün burada bir araya gelmemizin bir mevyesi olarak da daha önce ziyaret ettiğim Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak iş birliği yapma çalışmaları noktasında iş birliği protokolünü imzalıyoruz.” dedi.

“PROJE, BİLGİNİN ÖĞRENCİLERE AKTARILMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

STM İş Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Salih Erdem, önemli bir protokolü imzaladıkları için duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Savunma Sanayi Başkanlığının öncülüğünde ilk olarak danışmanlık, platform ve entegrasyon projeleri, sonrasında ürünleşme yönünde gelişim gösteren bir kuruluş olduklarını aktardı. Erdem, “Gururla söylüyorum ki savunma sanayisinde dünyada ilk 100’e girdik. Gemi ve büyük projelerle buna imza attık. İlk motivasyonumuz yerlilik ve ekosistemin entelektüellik seviyesinin yükselmesidir. Bugün imzaladığımız bu protokol, edindiğimiz bilgi ve birikimin öğrencilere kanalize edilmesi açısından oldukça önemlidir.” diye konuştu.

“PROJE, ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, protokolün bir model oluşturmasını temenni ederek, projenin Türkiye’nin ihtiyacı olan mühendislik kapasitesinin oluşturulması ve meslek liselerindeki öğrencilere önemli katkılar sunacağını kaydetti.

Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, projeyle birlikte öğrencilerde yerli ve milli bilincin artacağına inandıklarını belirterek, protokolün hayırlı olmasını diledi. MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, öğrenciler için önemli kazanımları bulunan projenin paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından, taraflarca “Eğitimde Sosyal ve Bilimsel Uygulama Protokolü” imzalandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
TORKU Şekerli Seçkin Paris yolcusu
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'
'Yerli sanayinin arz güvenliğini sağlıyoruz'